Protest pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. „A fost un vârf de lance pentru gestionarea epidemiilor din Dobrogea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infectioase Constanta la doua luni de la incendiu FOTO Primaria Constanta
Spitalul de Boli Infectioase Constanta la doua luni de la incendiu FOTO Primaria Constanta

Sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 12.00, este organizat un protest pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, închis în urma incendiului care a izbucnit în toamna anului trecut.

„În ceasul al doisprezecelea, pe 26 martie la ora 12 haideţi să ne vedem în faţa Primăriei Municipiului Constanţa pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecţioase.

Pacienţii constănţeni merită să aibă un spital unde să poată beneficia de tratament de specialitate. Personalul medical specializat merită să poată lucra într-un spital dedicat.

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este singurul spital de boli infecţioase din Dobrogea şi a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite şi acum de COVID-19“, anunţă organizatorii.

La 1 octombrie 2021, un incendiu izbucnit în Secţia ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a curmat vieţile a şapte femei internate cu COVID-19. 

Spitalul nu avea aviz emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi nici Autorizaţie de Securitate la Incendiu. În consecinţă, activitatea lui a fost oprită până când cladirea va respecta regulile impuse de legislaţia cu privire la protecţia împotriva incendiilor.

Vă recomandăm şi: 

Ministrul Rafila, după vizita la Spitalul din Constanţa: „Echipa de medici specialişti este în pericol să se dezintegreze!”

Ministrul Sănătăţii, în vizită la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. De ce nu s-a redeschis unitatea după incendiul care a curmat şapte vieţi

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite