Petiţie online pentru demiterea lui Şerban Nicolae: „A reluat teze formulate în anii de maximă teroare comunistă de propaganda lui Gheorghiu-Dej”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Şerban Nicolae                                          FOTO Inquam photos/Octav Ganea
Senatorul Şerban Nicolae                                          FOTO Inquam photos/Octav Ganea

Autorii petiţiei cer conducerii PSD eliminarea din partid a senatorului Şerban Nicolae, prezentarea de scuze publice eroilor rezistenţei anticomuniste şi delimitarea faţă de ideile şi declaraţiile acestuia.

O petiţie online împotriva declaraţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae a fost postată pe internet marţi, 31 octombrie. Iniţiatorii acesteia, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, cer Partidului Social Democrat să se delimiteze de afirmaţiile lui Şerban Nicolae cu privire la lupta partizanilor anticomunişti.

„Cerem cu fermitate conducerii Partidului Social Democrat să ceară scuze, public, eroilor Rezistenţei armate anticomuniste şi urmaşilor acestora, şi să dovedească delimitarea de ideile acestui nostalgic al comunismului, procedând la eliminarea sa din rândurile partidului. Credem că adevărata eliberare a României de comunism se va face doar după ce astfel de personaje care reprezintă respingătoare reminiscenţe ale totalitarismului roşu nu vor mai fi în măsură să ia decizii care să ne falsifice trecutul şi să ne pună în pericol viitorul”, se arată în petiţie.

De asemenea, iniţiatorii demersului spun că astfel de declaraţii reprezintă o insultă la adresa miilor de luptători din rezistenţa armată anticomunistă şi sprijinitori ai acestora, căzuţi în lupte, executaţi de Securitate sau exterminaţi între zidurile temniţelor comuniste.

„În declaraţiile sale, senatorul Şerban Nicolae a reluat ad-literam teze ale regimului represiv comunist, exprimându-se fără echivoc împotriva rezistenţei anticomuniste din munţii României, pe care a acuzat-o că <<slăbea capacitatea de apărare a României>> şi că <<era îndreptată împotriva intereselor României>>. Prin consideraţiile sale halucinante, reprezentantul PSD a adus acuzaţii denigratoare partizanilor din munţii României, negând realităţile acelei perioade de împilări şi represiune şi ignorând cu rea credinţă toate studiile şi cercetările istorice din ultimii 25 de ani, care au restabilit importanţa luptei pentru libertatea şi demnitatea poporului român a celor căteva sute de grupuri de rezistenţă anticomunistă din toţi munţii României”, adaugă reprezentanţii Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu.

Până la ora actuală, 133 de persoane au semnat petiţia, mulţi dintre aceştia adăugând şi comentarii în care dezaprobă afirmaţiile senatorului. „Consider inadmisibil ca un reprezentant al poporului român în parlament, să aibă atitudine antinaţionalistă, antiromânească şi să ponegrească numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru această ţară”, scrie Ion Buturin.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a declarat în urmă cu două zile că „rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când Romania era încă în război - de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, daca îmi spuneţi ca era un lucru bun ca CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacitaţii de apărare a României sub pretextul ca o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea in slujba unei puteri străine, valabila oricând”.

Pe aceeaşi temă:

Ultimul partizan din munţi îl desfiinţează pe senatorul Şerban Nicolae: „Ca el au fost mulţi pe vremea comuniştilor şi el este un produs de-al lor“

Şerban Nicolae, „dezlănţuit“: PSD rescrie istoria ţării după ce i-a schimbat şi geografia


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite