Mașini electrice în Portul Constanța. Administrația Porturilor Maritime și-a înnoit parcul auto

0
Publicat:

Achiziția Administrației Portuare de la Constanța a fost făcută prin Programul Rabla Plus 2024. Cele nouă autoturisme electrice sunt eficiente energetic și mai puțin poluante.

Mașinile au fost cumpărate prin Programul Rabla Plus FOTO: CN APM SA
Mașinile au fost cumpărate prin Programul Rabla Plus FOTO: CN APM SA

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APM) SA anunță că a înlocuit nouă autovehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, șapte zile din șapte, cu nouă autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai puțin poluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Cel mai vechi autoturism înlocuit era fabricat în anul 2004, restul fiind din anul 2013, toate având un rulaj foarte mare”, spun reprezentanții CN APM SA.

Achiziția autoturismelor noi a fost realizată prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 - componenta Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse.

Valoarea totală a celor nouă autoturisme este de 1.596.532,68 lei (TVA inclus), 460.500 lei reprezentând finanțarea din Fondul pentru Mediu pentru un număr de 9 ecotichete, diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), fiind plătită din bugetul propriu al companiei.

Stație de încărcare a mașinilor electrice FOTO: CN APM SA
Stație de încărcare a mașinilor electrice FOTO: CN APM SA

În completarea acestei achiziții, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.

Acestea sunt localizate astfel:

- Zona Gara Maritimă - 3 stații;

- Hala parc auto a CNAPM – 3 stații;

- Sucursala Energetică Port – o stație;

- Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație;

- Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – 2 stații.

Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT”, adaugă CN APM SA.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite