Garda de Mediu Constanţa a interzis importul a circa 33 de tone de deşeuri de polistiren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantitatea totală de deşeuri de polistiren presat în baloţi, de 32.929 kilograme, se afla în două containere, potrivit Gărzii de Mediu Constanța.

FOTO Garda de Mediu Constanța
FOTO Garda de Mediu Constanța

"Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanţe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului şi informaţiile încărcate de importator în aplicaţie. Autorizaţia de mediu din setul de documente nu era aceeaşi cu autorizaţia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoţeşte transferul deşeurilor - Anexa VII - nu este completat conform cerinţelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieşit în mod clar amplasamentul/adresa instalaţiei de valorificare a deşeurilor de polistiren şi dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalaţia de valorificare a acestora", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Potrivit sursei citate, importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare - condiţie obligatorie prevăzută de legislaţia în vigoare.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite