Forțele Navale Române caută studenți în Prahova. Proiect inedit cu surprize marinărești

0
Publicat:

Forțele Navale Române organizează un eveniment de promovare a carierei militare, la Sala Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești. Elevii din Prahova sunt invitați să cunoască misiunile și tradițiile marinarilor.

Marinăria, una din cele mai grele, dar iubite meserii FOTO Forțele Navale Române
Marinăria, una din cele mai frumoase meserii FOTO Forțele Navale Române

În perioada 27-29 septembrie, la Palatul Culturii din Ploiești, Forțele Navale Române așteaptă peste 1.000 de elevi din județul Prahova, cărora le vor prezenta machete de nave militare și de faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, echipamente de scufundare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini, standuri cu ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ, precum și alte surprize cu specific marinăresc.

Gazde vor fi elevii și studenții militari de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, care vor prezenta în Prahova ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ de la malul Mării Negre.

Filme și cărți cu tematică marină

Proiectul cuprinde vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină semnată de maistrul militar principal (în retragere) Alexandru Ghinea, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, prezentarea volumului „Cel dintâi voiaj al Navei-Școală Mircea” semnat de contraamiral de flotilă (în rezervă) Virgil Chițac și dr. Mariana Păvăloiu, precum și proiecția filmelor „Micii voinici și marinarii lor”, o producție a Asociației „Suntem România!” și „O viață pe Nava Amiral”, o producție „Suntem România!”.

Totodată, în Sala Coloanelor vor putea fi vizitate colecții de navomodelism și uniforme de marină, expoziția „Sulina Veche” și un atelier interactiv de împletituri.

Campania de promovare a carierei militare în Forțele Navale Române este realizată în parteneriat Asociația „Suntem România!”, Palatul Culturii din Ploiești, Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploiești, Prefectura Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția Generala de Asistenta Socială și Protecția Copilului Prahova.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite