Farul Constanța, primul club din Europa care vrea să aibă zero emisii de dioxid de carbon

0
Publicat:

Farul Constanța și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” de la Ovidiu și-au propus ca până în anul 2030 să ajungă la neutralitate (adică zero) în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon.

Hagi îi prezintă Academia de fotbal de la Ovidiu premierului Ciucă FOTO Călin Gavrilaș
Hagi îi prezintă Academia de fotbal de la Ovidiu premierului Ciucă FOTO Călin Gavrilaș

Prin proiectului „GO Green”, Academia Hagi și FC Farul Constanța își doresc atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030.

„Acum câteva luni, Farul Constanța și-a asumat ca până în anul 2030 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cred că este singurul club de Liga I din Europa care și-a asumat un asemenea obiectiv”, a spus Gheorghe Popescu, președintele echipei Farul Constanța.

El a arătat că parcul auto al clubului are deja 50% dintre mașini electrice, iar procesul de achiziționare a unor astfel de automobile va continua. De asemenea, în luna septembrie se vor instala panouri fotovoltaice ce vor produce 100 kw și până la finalul acestui an cantitatea de energie produsă se va dubla prin instalarea altor panouri fotovoltaice. Până și echipamentul de rezervă al echipei este realizat din material reciclabil.

Echipamentul de rezervă al FC Farul Constanța FOTO Călin Gavrilaș
Echipamentul de rezervă al FC Farul Constanța FOTO Călin Gavrilaș

„Ne-am propus ca până în 2030 tot consumul de energie electrică al clubului să fie din resurse proprii. Vom instala panouri fotovoltaice care vor produce doi megawați, energia de care vom avea nevoie. Pentru optimizarea consumului de energie stăm de vorbă inclusiv cu copii pentru a-i conștientiza că trebuie să aibă grijă de energia folosită”, adaugă Gheorghe Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a fost impresionat de proiectul inițiat de Gheorghe Hagi în anul 2009 – Academia de fotbal – un proiect care acum a ajuns să implice aproximativ 800 de copii. „Modelul Hagi poate fi folosit astfel încât, de la cetățean, la comunitate sau țară, să putem avea aceeași unitate de abordare în ceea ce facem pentru a depăși orice fel de criză”, a spus premierul.

Premierul Nicolae Ciucă, Gheorghe Hagi și Gheroghe Popescu foto: Călin Gavrilaș
Premierul Nicolae Ciucă, Gheorghe Hagi și Gheroghe Popescu foto: Călin Gavrilaș

Întinsă pe şapte hectare în apropierea oraşului Constanţa, la Ovidiu, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” se compune din terenuri de joc şi antrenament (opt la număr, cu gazon natural şi artificial, prevăzute cu instalație de nocturnă), corpuri de clădire cu funcțiuni specifice, precum şi parcări, platforme, alei, accese auto şi pietonale.

Toate terenurile cu gazon natural, precum şi spaţiile verzi din incintă sunt întreținute prin folosirea unor sisteme de irigații performante, automatizate.

Gheorghe Hagi, fondatorul Academiei de fotbal și finanțatorul FC Farul Constanța, s-a rezumat la a promite publicului că va continua să investească în tineri care să facă performanță pentru România.

Terenul de fotbal construit din materiale ce nu dăunează mediul FOTO Călin Gavrilaș
Terenul de fotbal construit din materiale ce nu dăunează mediul FOTO Călin Gavrilaș
Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri