Doliu în Piaţa Chiliei din Constanţa. A murit Săceanu, fostul şef al clanurilor interlope de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ismail Iaşar zis Săceanu
Ismail Iaşar zis Săceanu

Ismail Iaşar, zis Săceanu, a murit duminică seara pe un pat de spital. Bărbatul este cunoscut drept fostul lider al clanurilor interlope din Constanţa.

Săceanu era suspect de ciroză. El a fost operat în urmă cu două săptămâni, dar duminică s-a simţit din nou rău şi a mers la spital. De această dată, medicii nu i-au mai putut salva viaţa. 

Ismail Iaşar a devenit cunoscut în Constanţa încă dinainte de 1989. Apropiaţii spun despre el că era analfabet, dar a avut inteligenţa să-i controleze pe toţi cei care aveau afaceri necurate pe vremea lui Ceauşescu. 

Săceanu a început afacerile ca "valutist" - făcea schimburi valutare la limita legii. Apoi el s-a specializat în câştiguri din jocuri de noroc şi ulterior a devenit cămătar.

Iaşar se mândrea cu faptul că nu s-a ocupat niciodată de lucruri grave precum proxenetismul sau traficul de droguri. În plus el avea o afecţiune medicală şi nu ar fi putut fi încarcerat. Săceanu avea o placă de oţel în cap dobândită după ce s-a bătut cu un jucător de barbut. 

În anii 2000 el a pierdut supremaţia pe sudul litoralului în faţa clanului condus de Beinur din Mangalia. De atunci s-a ocupat o vreme de clanurile interlope din nordul litoralului şi apoi a început să se retragă din activitate. Cei care îl cunoşteau spun că acum mai câştiga doar din camătă şi jocuri de noroc. Partidele aveau de obicei miză mare şi nu se jucau pe teritoriul judeţului Constanţa.

Numele de Săceanu provine din cuvântul turcesc "sıçan" care înseamnă şobolan. 

Trupul neînsufleţit al lui Ismail Iaşar va fi adus acasă după ce va fi supus necropsiei. Conform tradiţiei musulmane el va fi înhumat cât mai repede. Surse din familie au declarat că slujba va începe luni, la ora 14.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite