De ce îl susţin preoţii pe primarul arestat? Nicolae Matei este ctitor „din temelii“ al bisericilor din Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Nicolae Matei, omul providenţial din Năvodari FOTO Adevărul Constanţa
Primarul Nicolae Matei, omul providenţial din Năvodari FOTO Adevărul Constanţa

Mitingul de solidaritate cu primarul Nicolae Matei, ce s-a desfăşurat duminică, 18 noiembrie, la Năvodari, a adunat nu doar simpli localnici, ci şi politicieni, miniştri şi parlamentari, precum şi reprezentanţi ai şcolii şi Bisericii din oraş.

Toţi şi-au manifestat susţinerea faţă de primarul arestat la Bucureşti, după ce DNA l-a reţinut pentru mituirea şefului Poliţiei, căruia i-a oferit două terenuri pentru protecţie în anchetele penale privind înstrăinarea Taberei Năvodari.

Oamenii au ieşit cu pancarte în care Matei era descris drept omul provindenţial al urbei, cel fără de care oraşul va suferi.

Foarte criticaţi pentru poziţia lor au fost preoţii din Năvodari, care au ţinut o rugăciune publică pentru edilul-şef. Feţele bisericeşti au argumentat însă prezenţa lor la miting, prin solidaritatea creştină faţă de un semen aflat la suferinţă.

„Preoţii nu s-au erijat în instanţe de judecată. Biserica nu poate decât să se roage pentru o persoană aflată la grea încercare, nicidecum nu poate interveni pentru a lua apărarea. Orice suflet greu încercat are nevoie de rugăciune“, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş.

Primarul Nicolae Matei se bucură de sprijinul Bisericii, preoţii apreciindu-l pentru că s-a implicat direct în viaţa spirituală şi socială a comunităţii. Matei a ctitorit de la temelii 3 dintre cele 4 biserici din oraş şi finanţează masa zilnică a 100 persoane nevoiaşe, care primesc hrană la cantina Bisericii Buna Vestire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite