Constanţa: Ultimele aplauze pentru actorul Vasile Cojocaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colegi şi elevi
Actorul a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colegi şi elevi

Ieri, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ Constanţa, Arhiepiscopul Tomsiului, Înaltprea Sfinţia Sa Teodosie, a oficiat slujba de înmormântare a actorului.

Au fost prezenţi foşti colegi, majoritatea din vechea gardă de la Teatrele „Ovidius“ şi „Fantasio“, dar şi mulţi studenţi de la Facultatea de Arte, îndureraţi de moartea fulgerătoare a actorului.

La final, actorul Radu Niculescu a rostit câteva cuvinte despre cel care a fost pentru Constanţa actorul, profesorul şi scriitorul Vasile Cojocaru. Au fost câteva cuvinte emoţianante, o pledoareie pentru a aprecia la justa valoare astiştii urbei.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut apoi un scurt remember al vieţii actorului, subliniind vocaţia lui Vasile Cojocaru pentru a preda arta teatrală mai tinerilor său ucenici.

Vasile Cojocaru a fost înmormântat la Cimitirul Municipal, iar colegii săi promit să îl readucă în atenţia urbei prin prezentarea vechilor spectacole ale autorului mai puţin cunoscute astăzi sau prin realizarea unor dvd-uri.

Marile roluri încă îl aşteptau

Actorul a decedat miercuri dimineaţă, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, în urma unui stop cardio-respirator pe un infarct prelungit. Vasile Cojocaru implise săptămâna trecută 60 de ani, iar în peste 30 de ani de carieră a realizat aproximativ 50 de personaje, foarte multe de dimensiuni copleşitoare. Marile roluri îl aşteptau încă - poate „Richard“, poate „Faust“. A fost membru al UNITER, membru al Uniunii Scriitorilor - filiala Dobrogea şi de câţiva ani dedicat trup şi suflet Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite