Constanţa: Sorin Blejnar a scăpat de acuzele de abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care Sorin Blejnar era cercetat pentru abuz în serviciu a fost închis. Preşedintele ANAF şi alţi cinci dintre colegii săi din ministerul de Finanţe şi Direcţia Generală a Vămilor au fost suspectaţi de abuz în serviciu.

Blejnar, Ana Jarda - directorul în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor,  Monica Ion - director din cadrul Autorităţii Navale a Vămilor, Mădălina Gheorghe - şef serviciu în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Nicuşor Drăgan - director din cadrul ANAF  şi Georgeta Bumbac -  Inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa au fost cercetaţi după ce au emis certificat de antrepozit fiscal pentru mai multe firme. Certificatele au fost folosite ulterior pentru comiterea unor evaziuni de milioane de euro cu produse petroliere. 

Cum au trecut containerele pentru care s-a luat şpagă la ANAF prin Portul Constanţa

Blejnar în acuză pe fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea: „Era un blat general acolo!“


Dosarul cu numărul 949/2009 a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Procurorii urmau să decidă dacă reprezentanţii comisiilor care au eliberat certificate de antrepozit fiscal pentru mai multe firme, implicate ulterior în evaziuni de milioane de euro, au procedat legal. Anchetatorii au stabilit că Blejnar şi colegii săi au autorizat firmele în cauză legal şi au decis neînceperea urmăririi penale.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite