Constanţa: Ora specială de dirigenţie cu Adevărul de Seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare săptămână, orele de dirigenţie vor fi susţinute de altă personalitate a urbei
În fiecare săptămână, orele de dirigenţie vor fi susţinute de altă personalitate a urbei

La iniţiativa Adevărul de Seară Constanţa, o serie de personalităţi locale vor fi invitate la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân pentru a susţine „ore de dirigenţie“ cu tematici speciale.

Cursurile au fost deschise aseară de biologul marin Răzvan Popescu Mirceni (36 de ani), coordonatorul Societăţii de Explorări Oceanografice Oceanic Club, care le-a vorbit liceenilor clasei a zecea de Ştiinţe Sociale. El le-a împărtăşit experienţa sa în cercetarea marină, în mişcarea de voluntariat şi activism pentru protecţia mediului, dar le-a vorbit şi despre experienţa sa de viaţă.

Proaspăt revenit de la Festivalul de Film Documentar de la Cannes, unde a făcut parte din juriu, Răzvan Popescu Mirceni le-a explicat adolescenţilor de ce alege, de fiecare dată, să se întoarcă în ţară. „Îmi este greu să renunţ la munca mea, începută când aveam vârsta lor, de 16 ani. Acum, roadele încep să se vadă în protecţia mediului înconjurător şi în schimbarea concepţiilor cu privire la conservarea naturii. Le-am explicat că, undeva în străinătate, nu ar conta, pe când aici putem schimba, cu adevărat, ceva“, a declarat Mirceni.

Lecţia inedită a stârnit curiozitatea şi interesul liceenilor, care au ţinut să facă schimb de adrese de e-mail cu tânărul specialist. El le-a promis să-i cheme la acţiunile pe care le desfăşoară cu Oceanic Club, dar şi la drumeţii cu bicicletele prin Munţii Măcinului.

Invitaţi speciali vor vorbi săptămânal elevilor de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, împărtăşind alte lecţii despre viaţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite