Constanţa, mai verde! Parcul de 1,3 hectare al Universităţii Ovidius va avea stejari, paltini, platani, tei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekendul a fost petrecut cu folos de constănţenii ecologişti. Un număr de 60 de voluntari au amenajat spaţiul din faţa Universităţii Ovidius în cadrul proiectului „Înverzim Constanţa“ desfăşurat de APM Terminals România şi Asociaţia MaiMultVerde.

În campusul Universităţii Ovidius, angajaţi şi colaboratori ai APM Terminals România şi voluntari MaiMultVerde s-au adunat sâmbătă, 3 noiembrie, pentru a înverzi terenul de 1,3 ha pus la dispoziţie de universitate.

Cei 60 de voluntari participanţi la acţiune au plantat specii de arbori: paltin de munte, stejar, platan, catalpa, tei, prunus pissardi, precum şi arbuşti forythis, tamarix, cotoneaster şi mojdrean. Realizarea unor alei şi amplasarea băncilor în zona acestora au completat acţiunile de amenajare a spaţiului verde la de Universitatea Ovidius.

GALERIE FOTO



Partenerii au ales cele mai bune şi mai ecologice soluţii tehnice: băncile de lemn au fost produse în Constanţa, iar arborii şi arbuştii sunt specii larg răspândite, adaptate la climatul din sudul ţării, fiind chiziţionaţi din zonă.

De asemenea, pietrişul necesar pentru amenajarea aleilor provine din judeţul Constanţa, astfel că amprenta de carbon a acestei acţiuni este foarte redusă şi, în plus, a susţinut economia locală.

Cei doi parteneri, APM Terminals şi Asociaţia MaiMultVerde, îşi propun să continue acţunile de înverzire a oraşului Constanţa şi în viitor, amenajarea spaţiului din campusul Universităţii Ovidius fiind doar începutul acestei colaborări.



Cine este operatorul ecologist

„Deoarece activitatea pe care compania noastră o desfășoară are un impact asupra mediului prin resursele utilizate, APM Terminals România dorește să fie o companie responsabilă.

APM Terminals România este membră a grupului danez A.P. Moller-Maersk, ce operează în peste 130 de țări, cu un număr de aproximativ 117.000 de angajați. Pe lângă faptul că deține cea mai mare linie de shipping, Maersk Line, grupul APMM este implicat într-o gamă largă de activități: transport, industria energetică, logistică, retail etc. APM Terminals operează în terminale din întreaga lume și oferă servicii specifice pentru mai mult de 60 de linii maritime și clienți portuari.

Pentru noi protejarea mediului înconjurător este o preocupare constantă, iar simțul răspunderii ne îndrumă spre ocrotirea și prețuirea naturii. În plus, dorim ca prin proiectele pe care le susținem să implicăm cât mai mult comunitatea în care activăm, iar printr-un efort comun să ajutăm la îmbunătățirea calității vieții.

Din respect pentru natură și pentru a oferi un mediu mai curat și mai sănătos locuitorilor orașului Constanța, APM Terminals a susținut campania de amenajare a spațiului din zona campusului universitar Ovidius, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde“, a declarat Dan Lupșa, director APM Terminals România.

„Intenţiile de înverzire şi voluntariat încep să prindă rădăcini în Constanţa. Ne dorim ca exemplul APM Terminals România să fie preluat de cât mai mulţi membri ai comunităţii de afaceri din oraş, pentru ca împreună să facem Constanţa nu doar cel mai mare, ci şi cel mai verde oraş de la malul mării, atât pentru cei care îl vizitează, dar mai ales pentru cei care locuiesc, trăiesc şi muncesc aici“, a declarat Doru Mitrana, director Asociaţia MaiMultVerde.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România.

În primii ani de activitate, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.

Bugetul MaiMultVerde în primii patru ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite