Comerţul ilicit cu articole pirotehnice, principala infracţiune de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţi ilegali de articole pirotehnice, prinşi de oamenii legii şi pedepsiţi cu dosare penale
Comercianţi ilegali de articole pirotehnice, prinşi de oamenii legii şi pedepsiţi cu dosare penale

În perioada Sărbătorilor, poliţiştii şi jandarmii vânează comercianţii ilegali de articole pirotehnice foarte căutate, cum ar fi petarde, pocnitori, rachete, candele, artificii şi lumânări cu mai multe focuri.

Practic, în tot judeţul Constanţa, oamenii legii au efectuat verificări ale legalităţii acestor produse ce sunt vândute pe stradă, la tonete sau pe sub mână.

Zeci de mii de articole periculoase au fost găsite şi confiscate, fiind predate Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa, pentru a fi distruse.

Numărul comercianţilor, femei şi bărbaţi, care au fost prinşi de poliţişti şi jandarmi este de ordinul sutelor. Majoritatea capturilor au fost făcute în preajma pieţelor (Gară, Brick, Tomis 3, Griviţei) şi centrelor comerciale, unde vânzătorii ambulanţi îşi ofereau marfa ziua în amiaza mare. Toţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuată fără drept, pedepsită cu închisoare.

Spre exemplificare, în doar două ore, poliţiştii de frontieră au confiscat joi în oraşul Ovidiu 1.200 de articole pirotehnice. Acestea erau scoase la vânzare de trei tineri care nu aveau documente de provenienţă a bunurilor în valoare totală de 2.840 de lei. Comercianţii ilegali, în vârstă de 24, 25 şi 30 de ani, au acum dosar penal.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite