Cele mai căutate facultăţi de la Universitatea Ovidius: Ştiinţe Economice, Medicină şi Drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Universitatea Ovidius din Constanța s-a finalizat etapa de admitere iulie 2012. Au fost înmatriculaţi 2.835 de candidați, dintre care cei mai mulți - 21,02% la Facultatea de Științe Economice, 10,72% la Facultatea de Medicină și 9,24% la Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie.

„Se constată o scădere cu doar 2,11% a numărului de candidați înmatriculați față de sesiunea iulie 2011“, a comunicat biroul de presă al universităţii.

În sesiunea de admitere iulie 2012, față de sesiunea iulie 2011, a crescut cu 52,38% numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, cu 16,10% la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cu 13,46 % la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole.

La polul opus, față de sesiunea de admitere iulie 2011, a scăzut numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Drept (cu 28,02%), Facultatea de Matematică și Informatică (cu 18,85%), Facultatea de Arte (cu 17,85%).

Printre specializările cu cei mai puțini candidați înmatriculați se numără Fizică (2 înmatriculați), Sociologie, Poliție locală.



„Etapa de admitere 2012, sesiunea iulie, a depășit așteptările noastre și a fost o reușită datorită campaniilor de promovare a ofertei educaționale, chiar dacă la începutul sesiunii procentul mic de promovabilitate la examenul de bacalaureat și scăderea numărului de absolvenților de liceu prevesteau un număr redus de candidați la studii universitare. Universitatea Ovidius din Constanţa oferă servicii sociale, culturale şi sportive pentru studenţi, avem un corp corp profesoral valoros, o bază materială modernă și adaptată cerințelor procesului de educație și cercetare. Toate acestea ne-au recomandat drept o universitate capabilă să satisfacă cerinţele de educaţie şi specializare a tinerilor la nivel zonal şi naţional, precum şi la nivel internaţional”, a declarat rectorul Universității Ovidius din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Oferta educaţională de la Universitatea Ovidius

Sesiunea a doua începe la 10 septembrie

Universitatea Ovidius din Constanța va organiza în luna septembrie a doua sesiune de admitere pentru locurile rămase disponibile. Calendarul sesiunii de admitere septembrie 2012 este următorul:
10 – 16 septembrie 2012 - înscrieri la facultăţile care au probă de concurs
10 – 18 septembrie 2012 - înscrieri la facultăţile care au concurs pe bază de dosar
17 – 18 septembrie 2012 - susţinerea probelor de concurs
19 – 20 septembrie 2012 - afişarea rezultatelor.

Detalii găsiţi pe http://www.univ-ovidius.ro/

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite