Captură impresionantă în portul Constanța. Bunuri de 2,8 milioane de lei, confiscate

0
0
Publicat:

Bunuri în valoare de 2,8 milioane de lei au fost găsite și confiscate la  Portul Constanţa Sud Agigea. Produsele au fost găsite în trei containere care veneau din China și se îndreptau către București, transmite luni Autoritatea Vamală Română.

Bunuri de aproape 3 milioane de lei au fost găsite în containere în Portul Agigea/FOTO: Arhivă
Bunuri de aproape 3 milioane de lei au fost găsite în containere în Portul Agigea/FOTO: Arhivă

„Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 6.500 bucăţi jucării, 575.000 bucăţi baterii alcaline, 20.580 bucăţi lămpi solare cu led şi 216.000 bucăţi diverse alte bunuri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional, iar o parte dintre aceste bunuri fiind nedeclarate la controlul vamal”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Vamale Române.

În conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Instituţia menţionează că deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite