„Blana leopardului“, noua carte a unui veteran bibliograf: Constantin Cioroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai vechi specialişti ai Bibiotecii Judeţene I.N.Roman din Constanţa îşi lansează volumul în ziua de joi, 31 ianuarie. Constantin Cioroiu a lucrat la bibliotecă din 1967 până la ieşirea la pensie.

Evenimentul are loc joi, 31 ianuarie, ora 16.30, în sala de literatură Liliana Lazia a Bibliotecii Judeţene Ioan N. Roman Constanţa. Vor vorbi: Ovidiu Dunăreanu - scriitor şi director al Editurii Ex Ponto, dr. Corina Apostoleanu - şef de secţie în Biblioteca Judeţeană Constanţa şi Ştefan Cucu - critic literar, conf. univ. în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

„Blana leopardului“, apărut în toamna anului trecut, este cea de-a opta carte publicată de Constantin Cioroiu şi cel de-al doilea roman, după „Calea pescăruşilor“, publicat cu un deceniu în urmă, tot la editura constănţeană Ex Ponto.

Constantin Cioroiu s-a născut la 30 iunie 1938 la Constanţa şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti. După doi ani petrecuţi în Mangalia, ca instructor în cadrul Casei de Cultură, Constantin Cioroiu s-a întors în Constanţa, pentru a lucra (din 1967 şi până la pensionare) în Biblioteca Judeţeană Constanţa. A fost pe rând bibliograf, şef de birou, şef de secţie şi director de specialitate al instituţiei.

A debutat în 1971, în paginile revistei locale de cultură Tomis, cu articolul „Nicolae Iorga şi Dobrogea“. Ulterior a scris şi pentru alte publicaţii: Dobrogea nouă, Litoral, Revista bibliotecilor, Cuget liber, Agora, Dosarele istoriei etc.

Constantin Cioroiu este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1997. În 1998a primit premiul Ovidius al Grupului Literar Albatrosul pentru volumul „Litoralul românesc la 1900“, iar în 2002, Premiul pentru Proză al filialei Dobrogea a USR pentru „Calea pescăruşilor“.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite