Asociaţia Elevilor din Constanţa vrea să poată utiliza gratuit spaţiile de la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaia Elevilor din Constanţa solicită  introducerea expresă în textul regulamentuluiprivind palatele şi cluburile elevilor a unei prevederi care să permită asociaţiilor reprezentative ale elevilor să utilizeze, cu titlu gratuit, spaţiile palatelor copiilor, în limita bazei materiale de care acestea dispun.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), organizaţia reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, este de părere că Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a adus un afront reprezentării elevilor, aprobând ordinul nr. 4624, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, prin care a aprobat regulamentul privind palatele şi cluburile copiilor, în care nu a fost menţionat faptul că reprezentantul elevilor, care are capacitate deplină de exerciţiu, participă la şedinţele Consiliului de administraţie, având un loc din  cota rezervată părinţilor.

„Suntem de părere că este deosebit de important ca  reprezentantul elevilor să ia parte la şedinţele Consiliului de administraţie din cadrul palatelor copiilor, deoarece, ca beneficiar primar al actului educaţional, trebuie ca acesta să ia parte la procesul de luare a deciziilor. Ca în orice altă unitate de  învăţământ, procesul de învăţare trebuie centrat pe elev, beneficiarul primar, acest lucru fiind imposibil în condiţiile nereprezentării acestora în procesul de decizie.

 De asemenea, solicităm introducerea expresă în textul regulamentului a unei prevederi care să permită asociaţiilor reprezentative ale elevilor să utilizeze, cu titlu gratuit, spaţiile palatelor copiilor, în limita bazei materiale de care acestea dispun“, spune Alexandru Manda, preşedinte AEC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite