Alertă la un liceu din Năvodari. Tinerii sunt îndemnaţi să îşi facă testul HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile constănţene au intrat în alertă după ce au apărut suspiciuni legate de îmbolnăvirea cu HIV a unui elev de la un liceu din Năvodari. Deocamdată, nu există o confirmare oficială a acestui fapt, iar specialiştii fac apel la cei implicaţi să-şi facă testul HIV.

Totul a pornit de la mărturisirea unui bărbat de 30 de ani de pe Facebook. Acesta a povestit că a aflat că este seropozitiv după ce a încercat să doneze sânge, iar medicii i-au dat vestea că este infectat cu HIV. Bărbatul a spus că printre partenerii săi s-a aflat şi un elev în vârstă de 18 ani de la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari despre care ştie că a avut apoi relaţii sexuale cu mai multe colege.

Conducerea liceului susţine că a aflat din presă despre acest caz şi că nu ştie ce elev este acuzat. “E o declaraţie a unui bărbat de 30 de ani care nu este elevul nostru că ar fi avut o relaţie cu un elev din acest liceu. Nu ştiu cine este elevul respectiv. Dacă se confirmă acest caz, este alarmant. Am luat legătura cu doamna doctor din cadrul liceului să facem o informare  asupra riscurilor”, a spus directorul liceului.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică nu pot lua alte măsuri decât cele de informare şi de prevenire. Deja elevii de la Liceul Lazăr Edeleanu au fost consiliaţi despre această problemă. Însă ei trebuie să se ducă voluntar să-şi facă testul pentru a afla dacă sunt sau nu purtători ai virusului şi nu pot fi obligaţi în acest sens.

Colegii elevului de 18 ani cred că totul este o răzbunare a bărbatului de 30 de ani, fără să fie nimic adevărat. “E un băiat normal, are iubită, a umblat numai cu fete până acum. E un băiat plăcut de fete. Cel care l-a acuzat este obsedat de colegul nostru, e un mincinos. Şi ce spune acum e o minciună ca să-l facă de râs”, a povestit una din colegele liceanului.

Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis o anchetă. Ei verifică mai întâi veridicitatea celor semnalate, iar în cazul în care totul se va confirma atunci vor continua investigaţiile pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Vă mai recomandăm:

Un tânăr infectat HIV a anunţat pe Facebook că a îmbolnăvit un elev din Năvodari

FOTO VIDEO Alertă la Segarcea. Încă opt cazuri noi de HIV, iar 10 femei au spus că au întreţinut relaţii sexuale cu tânărul bolnav de SIDA
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite