Video Accident grav pe Autostrada A4: Un mort și 11 răniți. Traficul a fost reluat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accident grav pe Autostrada A4, între localităţile Agigea şi Constanţa, după ce un microbuz și un autotren s-au ciocnit. O persoană a murit, iar 11 au fost transportate la spital.

UPDATE 20.35: Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, un pasager al microbuzului a murit și 11 persoane au fost transportate la spital, conștiente, după evenimentul rutier petrecut pe Autostrada A4, în apropierea localității Cumpăna.

Potrivit aceleiași surse, traficul a fost reluat pe benzile 1 și 2, pe sensul spre Ovidiu al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" al judeţului Constanţa, 11 pasageri ai microbuzului au fost răniți şi şoferul autotrenului. O femeie, în stare gravă, a fost intubată şi preluată de elicopterul SMURD.

Ceilalți răniți au fost duși cu ambulanțele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în afara părţii carosabile la o diferenţă de nivel de aproximativ 4 metri", a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea", Anamaria Stoica, conform Agerpres.

UPDATE: 18.25 CNAIR spune că a transmis, chiar astăzi, la ANAP documentația de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziție publică având ca obiect: EXECUȚIE LUCRĂRI „Nod Rutier Cumpăna A4 (Km 16+700) - DN 39E”.

 Obiectul contractului îl reprezintă execuția Nodului rutier Cumpăna, situat pe Autostrada A4 la poziția kilometrică 16+700, în dreptul comunei Cumpăna, care are drept scop asigurarea accesului spre/dinspre autostradă a fluxurilor de trafic generate de drumul național DN 39 E, ce face legătura între municipiul Constanța și localitatea Cumpăna.

Proiectul presupune amenajarea a două bretele de acces spre/dinspre autostrada A4 si a benzilor de accelerare/decelerare aferente acestora pentru racordarea cu autostrada, pentru asigurarea relațiilor de trafic București- Cumpăna și Cumpăna – Mangalia. Nodul este proiectat pentru viteza de 40 km/h. Lungimea totală a acestora este de 1.192,63 m, din care benzi de accelerere/ decelerare de 720 m. Sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Transport (PT) 2021-2027, iar durata prevăzută pentru execuția lucrărilor este de 6 luni. 

UPDATE 15. 59: ISU Dobrogea a anunțat că 12 victime vor fi transportate la spital, 11 dintre acestea sunt din microbuz şi şoferul autotrenului. Nu sunt minori printre persoanele rănite. Elicopterul SMURD a preluat o victimă din microbuz, o femeie intubată, stabilă hemodinamic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, la kilometrul 17+400 de metri, pe sensul de mers spre Ovidiu, între localitățile Agigea și Constanța, județul Constanța, a avut loc un accident rutier produs între un microbuz și un autotren.

„În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în afara părții carosabile la o diferență de nivel de aproximativ patru metri. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului și suplimentarea resurselor medicale, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța”, a anunțat ISU Constanța.

La locul accidentului este o mobilizare de forțe: au fost alocate două mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, două autospeciale pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD, un spital mobil, șase ambulanțe SAJ și un elicopter SMURD.

ISU Constanța a transmis că se activează planul roșu de intervenție.

Accident grav în Constanța FOTO: ISU
Accident grav în Constanța FOTO: ISU

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Ovidiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite