VIDEO Singurul român care cântă la frunză îşi lansează al 20-lea album

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Pandrea, cunoscut sub numele de Nucu Pandrea, îşi lansează vineri, la ora 18.00, în sala de spectacole a Cercului Militar Cluj, cel de-al 20-lea CD cu muzică interpretată la… frunză. El este cunoscut şi în străinătate pentru unicitatea sa de a interpreta diverse piese la frunză.

Cunoscutul cântăreţ în frunză Eugen (Nucu) Pandrea îşi lansează vineri, 1 februarie, la cercul Militar Cluj, un nou album. Acesta este al 20-lea, iar piesele de pe CD sunt realizate împreună cu solistul Nicolae Bondoi. Şi acompaniate de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Nucu Pandrea este considerat - nu doar de presa românească - un adevărat fenomen al muzicii contemporane. Într-un turneu efectuat de solist în Statele Unite ale Americii, Sunny Diggs, un renumit jazz-man din Baltimore, spunea că „românii sunt singurii de pe pământ care fac o muzică siderală dintr-o frunză”.

Vorbe frumoase despre Nucu Pandrea a scris şi naistul Gheorghe Zamfir, în prefaţa acestui album.
El scrie că: „Nucu Pandrea şi-a ales frunza ca mod de exprimare în sunet a sufletului său nobil. L-am ascultat, cu ceva ani în urmă şi, imediat după aceea l-am introdus în concertul de la Sala Polivalentă, alături de orchestra mea, compusă din 56 de instrumentişti. A cântat Dumnezeieşte - fiind aplaudat la scenă deschisă - doina mioarelor pierdute. Nucu Pandrea are în frunza lui vocea pădurii, a codrilor adunaţi laolaltă...”

Lansarea se va încheia cu un spectacol în care vor cânta atât Nucu Pandrea şi Nicolae Bondoi, cât şi invitaţii de onoare ai serii - soliştii Ana Ilca Mureşan, Ovidiu Purdea-Someş şi Nicolae Sabău. 

Manifestarea este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Aşa sună o piesă cântată la frunză de Nucu Pandrea
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite