Untold şi Neversea s-ar putea organiza în vara anului 2021, dar în condiţii speciale. Măsurile de siguranţă anunţate de organizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Untold este cel mai mare festival din Europa de Est. FOTO Untold
Untold este cel mai mare festival din Europa de Est. FOTO Untold

Cele mai mari festivaluri muzicale din România, Untold şi Neversea, ar putea fi organizate în vara anului 2021, după o pauză de un an, cauzată de pandemie.

Anunţul a fost făcut de Edy Chereji, director de comunicare al celor două festivaluri. El este de părere că evenimentele pot fi organizate cu public, în siguranţă, dacă se vor respecta câteva condiţii. Astfel, accesul publicului ar urma să fie codiţionat de dovada vaccinarii, dovada anticorpi sau de un rezultat negativ la un test rapid COVID-19.

„Acestea sunt trei dintre soluţiile şi măsurile care credem noi că într-un mod cumulat ar putea să ajute şi să permită reluarea activităţilor cu public. O măsură de genul distanţare socială este imposibilă. Cel mai important lucru este să ne punem la masă cu autorităţile şi să inventăm şi să găsim acel manual de utilizare a unui eveniment. Să înţelegi cum poţi izola oameni care prezintă un risc de cei care nu prezintă un risc”, a declarat Chereji, pentru Antena3.

Cum e în străinătate

Edy Chereji a dat exemplul organizatorilor de festivaluri din străinătate, care lucrează după acelaşi scenariu, iar mulţi dintre ei au obţinut acordul autorităţilor din ţările lor. 

„Suntem în contact cu colegii din străînătate şi lucrează cu acelaşi scenariu: de a ţine evenimentele în vara. Este mult mai avansată relaţia cu autorităţile. În alte ţări din Europa s-au făcut şi evenimente de tip test. Multe Guverne în Europa au şi garantat încă de acum o relaxare financiară pentru cei care organizează evenimente şi festivaluri”, a mai afirmat Chereji.

Declaraţiile lui Edi Chereji vin după ce şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lăsat de înţeles că nu va fi permisă organizarea fetivalurilor nici în acest an. Deşi autorităţile au anunţat că până la finalul verii ar urma să fie vaccinaţi peste 70% dintre români şi va fi atinsă imunitatea ceea ce ar trebui să stopeze pandemia, Arafat pare de neclintit.

Untold este cel mai mare festival de muzică din România şi are loc în fiecare an la Cluj. Festivalul a adunat la start de fiecare dată artişti de top şi a strâns sute de mii de fani, mulţi dintre ei veniţi din toate colţurile lumii.

De altfel, în 2015, în urma succesului de care s-a bucurat, festivalul a primit premiul „Best Major Festival” acordat în cadrul galei European Festival Awards, pentru cel mai mare şi cel mai reuşit festival. În această vară, Untold ar trebui să fie organizat între 5 şi 8 august. Neversea este programat o lună mai devreme, între 8 şi 11 iulie. Untold şi Neversea au acelaşi organizator.   

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite