„Untold” a câştigat premiul „Best Major Festival”. Evenimentul de la Cluj a surclasat festivaluri celebre precum Tomorrowland sau Sziget Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Untold Festival, cel mai mare eveniment muzical din 2015 din România, după numărul de spectatori, a câştigat miercuri noapte premiul "Best Major Festival", la Gala "European Festivals Awards" care a avut loc în Olanda.

Festivalul, care s-a desfăşurat între 30 iulie - 2 august 2015 la Cluj-Napoca, a surclasat evenimente de renume precum Sziget Festival, din Ungaria şi Tomorrowland din Belgia, selectate şi în acest an la aceeaşi secţiune. Ambele festivaluri au obţinut distincţia la ediţii trecute, Sziget în 2014 şi 2011, iar Tomorrowland în 2012.

Premiile European Festivals Awards au fost înfiinţate în 2009 şi sunt acordate de European Festival Association Yourope şi portalul dedicat festivalurilor Virtual Festivals Europe, pe baza votului publicului din întreaga Europă şi a opiniei specialiştilor. Distincţiile sunt singurele de acest fel dedicate exclusiv recunoaşterii meritelor organizatorilor de festivaluri şi implicit a artiştilor invitaţi. Premiile pentru festivaluri sunt împărţite pe categorii, în funcţie de dimensiunea acestora - mare, medie, mică, respectiv un premiu pentru festivalurile indoor. Sunt acordate şi alte distincţii, ca de exemplu pentru cel mai bun Line-up, cel mai bun headliner ori premii care vizează realizări din industrie, ca de exemplu "cel mai bun agent". Distincţiile mai specializate sunt acordate doar pe baza votului specialiştilor. 

Untold Festival 2015 castigator

UPDATE -  “Best Major Festival este un vis devenit realitate şi este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediţie să câştige acest premiu. Mulţumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediţie, începând de la echipă, parteneri, autorităţi şi nu în ultimul rând fanilor care ne-au susţinut să ajungem aici”, a declarat Bogdan Buta, Director General Untold. 

“Noi privim titlul de Best Major Festival ca pe o confirmare a impactului proiectului, pozitionând Untold în prima linie a festivalurilor din Europa, alături de Exit Festival, Sziget Festival, Tomorrowland, care au mai primit de-a lungul timpului acest titlu. Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului Untold, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru oraşul Cluj-Napoca şi România” spune Adrian Chereji, Director de Marketing şi Comunicare Untold.

Lista completă a câştigătorilor

Lista completă a câştigătorilor European Festival Awards 2015 este:

Best Major European Festival - Untold Festival (Romania)

Best Medium-Sized European Festival - Volt Festival (Ungaria)

Best Small European Festival - Happiness Festival (Germania)

Best New European Festival - Lollapalooza Berlin (Germania)

Best European Festival Line-Up - Sziget Festival (Ungaria)

Best Indoor Festival - Les Transardentes (Belgia)

Artist’s Favourite European Festival - Rock Werchter (Belgia)

Best Newcomer - Hozier

Best Headliner - The Prodigy 

Festival Anthem of the Year - Major Lazer - Lean On

Green Operations Award -  Tollwood Festival (Germania)

Yes Group Health & Safety Innovation - Das Fest (Germania)

Promoter Of The Year - Hörstmann Unternehmensgruppe (Germania)

Coveted award for Excellence & Passion - Chris Kemp

Yourope Lifetime Achievement Award  - Jean-Louis Brossard & Béatrice Macé (Franţa)

Pentru premiile aferente anului 2015 au votat 800.000 de fani din 50 de ţări europene, specialiştii consultaţi de organizatori având de asemenea un cuvânt de spus în decizia finală.

Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc miercuri seară, ca în fiecare an, în cadrul festivalului-conferinţă "Eurosonic Noorderslag" din Groningen, Olanda. Organizatorii nu au afişat încă, pe site-ul oficial, lista completă de câştigători. 

Reprezentanţii Untold au postat în schimb pe pagina de facebook a evenimentului o fotografie cu anunţul câştigător, cu mesajuj: "Vă mulţumim!!! Suntem fara cuvinte... / Thank you!!! We're speechless...".

România a mai avut nominalizări şi la alte categorii: Best Medium Size Festival - Electric Castle, Best Small Size Festival - Jazz in The Park şi Best Indoor Festival - TIMAF. Coincidenţă sau nu, toate cele patru festivaluri au loc la Cluj-Napoca.

Organizat iniţial ca parte integrantă a programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 Untold Festival a atras 240.000 de spectatori în patru zile de festival. Din headline au făcut parte nume cunoscute în muzica electronică, precum David Guetta, Armin van Buuren, Avicii, Dimitri Las Vegas & Like Mike sau ATB. Ca urmare a succesului înregistrat evenimentul va avea şi o a doua ediţie, în vara 2016. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite