Un student s-a aruncat de la etajul 8 al unui cămin din Hasdeu. Mesaj pentru părinţi: „vă rog să mă iertaţi!” (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student a decedat, azi-dimineaţă, după ce a sărit de la etajul 8 al Căminului 16 din Hasdeu. Surse din cadrul Poliţiei Cluj susţin că tânărul s-a sinucis. Ionuţ Fărcaş avea 20 de ani şi locuia în municipiul Dej.

Tânarul avea 20 de ani, era din municipiul Dej şi studia la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj. Acesta a sărit de pe geamul de la oficiul aflat la etajul 8. Studentul a rămas peste vară în Cluj, întrucât lucra într-un bar. El locuia singur în camera 40. Florin, unul dintre studenţii care se aflau la locul incidentului, a susţinut: „Nu îl cunosc, dar este posibil să fi fost beat sau drogat, altfel nu ştiu de ce ar fi făcut-o“.

Incidentul a avut loc în jurul orei 5.30. „Colegul meu mi-a spus că băiatul a ieşit până afară azi-dimineaţă, dar apoi s-a întors. Nu avea nimic la el şi nici nu părea că s-ar simţi rău ori e dezorientat”, ne-a spus portarul de serviciu al căminului 16, care l-a înlocuit, la ora 7.00, pe portarul care a fost prezent în cămin în momentul producerii incidentului.

Băiatul stătea singur în camera 40 a căminului XVI

image

UPDATE 1: Tânărul, care era student în cadrul Facultăţii de Horticultură, anul I, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca le-a lăsat un mesaj de adio părinţilor. „Vă rog să mă iertaţi pentru ce am făcut” a scris acesta în mesaj, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

UPDATE 2: Băiatul a petrecut aseară pe terasa de la Pub Agronomia, din cadrul USAMV Cluj, unde s-a uitat la meci împreună cu mai mulţi prieteni. Tot aici el fusese voluntar trei săptămâni înainte de sesiune, lucrând ca barman.

image

Am vorbit cu colegii săi, care mi-au spus că nu a consumat băuturi alcoolice. A fost un student bun, activ, optimist şi se implica mult în activităţi de voluntariat. Liceul l-a terminat cu note între 8 şi 10. USAMV regretă cele întâmplate”, ne-a spus Tiberiu Fărcaş, reprezentant al biroului de presă din cadrul universităţii. Ionuţ a fost membru al Asociaţiei de Voluntariat din cadrul USAMV. „Nimeni nu ştie să fi avut o prietenă. Prietenii săi îmi spuneau că era relaxat, nu prea ieşea noaptea în oraş şi nu ştiu să fi avut o relaţie”, ne-a mai spus Fărcaş.

UPDATE 3: Comandantul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, comisar şef Marcel Bonţidean, a declarat că poliţiştii clujeni au declanşat o anchetă pentru a afla circumstanţele morţii studentului.

Este vorba despre un student în anul I la UBB, din Dej, în vârstă de 20 de ani, care a căzut de la etajul unui cămin din Hasdeu. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele morţii studentului. Se vizionează casetele video ale camerelor de supraveghere din cămin. Din primele cercetări reiese faptul că tânărul a ajuns la cămin în jurul orei 5.00 dimineaţă, după care s-ar fi aruncat de la etaj. A trimis înainte un mesaj părinţilor prin sms prin care îşi cerea iertare. Se pare că este vorba despre o sinucidere", a spus Bonţidean.

image

UPDATE 4: Loredana, o colegă a lui Ionuţ, ne-a lăsat un comentariu, prin care ne-a transmis că tânărul ar fi trebuit să participe astăzi, împreună cu mai mulţi studenţi, la o petrecere în aer liber în campusul USAMV Cluj, de la ora 19.00. „Am fost colegă cu el. Ieri am avut examen, nu ştiu dacă l-a luat sau nu dar ştiu sigur că azi ne-am propus să mergem toţi colegii la Agronomia la un concert. Mai ştiu că ieri era foarte bine dispus şi făcea glume cu noi. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Odihnească-se in pace!”, ne-a transmis aceasta.

UPDATE 5: Ancheta internă a UBB arată că tânărul nu era student în cadrul universităţii, deşi iniţial reprezentanţii instituţiei au vonfirmat acest lucru. „Ionuţ Farcas nu a fost student la Universitatea Babeş-Bolyai. Acesta este student în anul I la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca şi a fost cazat în Complexul Studenţesc Hasdeu pe baza schimburilor de locuri de cazare între universităţi – procedeu practicat în fiecare an pe baza Regulamentelor interne de cazare ale universităţilor”, se precizează într-un comunicat al UBB.

În urmă cu circa o lună o studentă a murit în liftul Căminului XVI

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite