Un IT-ist din Cluj a inventat aplicaţia care îi detectează pe cei care nu poartă mască. Principiul care stă la baza funcţionării sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detectorul îi avertizează printr-un mesaj sonor pe cei care îşi „uită” masca. FOTO Pexels.com
Detectorul îi avertizează printr-un mesaj sonor pe cei care îşi „uită” masca. FOTO Pexels.com

Un IT-ist din Cluj-Napoca a creat o aplicaţie care îi detectează pe cei care, din diverse motive, nu poartă mască şi îi atenţionează sonor.

Florin Jurchiş este IT-ist, lucrează la o companie de profil din Cluj şi a realizat pe baza intelegenţei artificiale un detector pentru persoanele care nu poartă mască. Aplicaţia se numeşte Milnesium Mask Detector şi poate identifica mai mulţi oameni în acelaşi timp dacă utilizează sau nu mască. Cei surprinşi într-un spaţiu public sunt avertizaţi prin mesaje audio că încalcă regulile. 

Aplicaţia funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere şi are şi opţiunea de protejare a identităţii celui surprins că nu purta mască. Astfel, pentru pentru protejarea identităţii, aplicaţia are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător. „Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru", a explicat pentru Mediafax Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

Mai multe companii şi-au manifestat interesul pentru a utiliza această aplicaţie, iar unele dintre ele deja l-au implementat.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite