Marş pentru viaţă. Preşedintele unei clinici din Cluj: „În ultimii 50 de ani, România a avortat 21 de milioane de copii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au participat la un marş împotriva avortului organizat sâmbătă, 22 martie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. La protest au venit şi Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

La protestul împotriva avortului au venit familii cu copii, tineri, preoţi ortodocşi şi greco-catolici, reprezentanţi de la clinici din Cluj, organizaţii studenţeşti. Discursul de deschidere al protestului din piaţă l-a rostit Mitropolitul Clujului, iar cel de închidere, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

„Noi, cei care credem în Dumnezeu, suntem pentru viaţă şi împotriva uciderii. Una din poruncile lui Dumnezeu este «Să nu ucizi!»“, a afirmat Mitropolitul Clujului. Acesta a încurajat şi adopţiile spunândcă “Dumnezeu este viaţă, lumină, dragoste. Să dea Dumnezeu ca acest proiect să aibă impact şi să fie primit în sufletele celor care vă aud. Viaţa este cel mai mare dar“.

image

Preşedintele clinicii din Cluj Pro-Vita, medicul David Ilie, activ de mai bine de 16 ani în mişcarea anti-avort din România, a declarat că „în ultimii 50 de ani, România a avortat 21 milioane de copii! Câţi dintre ei puteau fi un Blaga, Iorga, Eminescu... Fiecare om este o resursă. Astăzi aţi venit aici să comunicăm acestei naţiuni că există alte opţiuni şi că avortul nu este o opţiune“.
El le-a transmis un mesaj şi colegilor săi, medici ginecologi: „Dragi colegi, voi nu sunteţi onoraţi atunci când trebuie să faceţi un avort. Voi puteţi să fiţi cei care să daţi o şansă naţiunii române: apăraţi viaţa! (...). Cei mai vulnerabili în societate sunt cei 35% din copiii nenăscuţi, care sfârşesc într-o pungă de plastic. Să ne rugăm pentru ei şi să cerem celor de lângă noi să poată fi o voce care să spună adevărul. Toţi împreună, cu mic cu mare, suntem o forţă care are un cuvânt de spus în Europa şi în lume“.

image

Înainte de a veni la protest, episcopul de Cluj-Gherla a botezat un copil. În mesajul său, PS Florentin Crihălmeanu, a militat pentru viaţă „de la începuturile ei prin concepţia naturală, până la sfârşitul ei pe cale naturală“.

Marşul pe străzile din centrul oraşului a fost unul paşnic, fără scandări de mesaje. Protestul a fost organizat de Clinica Pro Vita, Life Fm, Life Nations, asociaţii de tineri - ASTRU din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi ASCOR din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

image

Mai puteţi citi:

VIDEO Marş pe străzile Buzăului, pentru susţinerea adopţiilor şi împotriva avortului

Marş împotriva avortului, la Târgovişte

Câteva repere ale feminismului românesc

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite