Bilanţul prăpădului de Sfântul Ilie de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27 de copaci au fost doborâţi de furtună, 11 acoperişuri au fost distruse complet sau parţial, 4 subsoluri au fost inundate iar alimentarea cu curent electric a fost întreruptă pentru câteva ore în 82 de localităţi de pe raza judeţului Cluj.

Astfel, ploaia torenţială care a măturat judeţul Cluj în după-amiaza zilei de ieri a afectat 155 de puncte de transformare a curentului electric, pe lângă pagubele amintite anterior. 45 de voluntari ai Primăriei Cluj-Napoca, împreună cu 8 echipaje de pompieri, 41 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, mai multe echipaje ale Electrica, ale Jandarmerie şi chiar şi alpinişti ai Serviciului Spaţii Verzi din subordinea municipalităţii clujene au intervenit pentru remedierea defecţiunilor cauzate de vreme.

Cauzele defectării reţelelor electrice sunt copaci căzuţi pe linii, siguranţe arse datorate scurtcircuitelor, transformatoare arse ca urmare a loviturii de trăsnet, conductoare rupte din cauza vântului puternic. Toate echipele Electrica sunt în teren pentru remedierea deranjamentelor.

"De altfel şi la această oră derulăm încă intervenţii în teren. Sunt probleme cu acoperişurile încă, în unele locuri existând pericolul ca ţiglele afectate să se prăbuşească", a precizat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite