Pompierii au intervenit la peste 2.700 de situaţii de urgenţă, în Ajun şi în prima zi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii, la datorie de sărbători FOTO ISU Ialomiţa
Pompierii, la datorie de sărbători FOTO ISU Ialomiţa

Pompierii au gestionat peste 2.700 de situaţii de urgenţă, în Ajun şi în prima zi de Crăciun, când s-au produs 44 de accidente, în care 19 persoane au decedat şi 33 au fost rănite grav.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în Ajun şi prima zi a Crăciunului, s-au înregistrat 2.708 situaţii de urgenţă. 

“Pompierii au intervenit pentru stingerea a 130 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 2.320 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 69 de situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 176 misiuni de protejare a comunităţilor”, se arată în comunicat. Astfdel, în zilele de 24 şi 25 decembrie, 2.241 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 10 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

“Din nefericire, în această perioadă au fost şi persoane care şi-au pierdut viaţa ca urmare a situaţiilor în care au fost implicate. În urma cazurilor înregistrate, 3 persoane au decedat în incendii, iar alte 12 în accidente rutiere”, a mai menţionat IGSU. 

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele IGSU a crescut faţă de perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate mai mult cu 442 de evenimente în acest an. Diferenţa este reprezentată de numărul mai mare de solicitări primite pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, a precizat sursa citată.  În minivacanţa de Crăciun, peste 5.300 de pompieri se află, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite