Paşapoarte doar pentru copii, de 1 Iunie, la Călăraşi. Până la ce oră se depun cereri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii pot obţine documentul de călătorie fără nicio programare FOTO Adevărul
Copiii pot obţine documentul de călătorie fără nicio programare FOTO Adevărul

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, structurile de paşapoarte îşi deschid porţile şi îi aşteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului “Paşaport pentru vacanţă”.

Astfel, pe data de 1 Iunie, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Călăraşi va prelua cereri de eliberare a paşapoartelor pentru minori, în intervalul orar 8.00-16.00. 

Aceştia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declaraţie din partea părinţilor autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoţiţi de părinţi (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a paşaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă. 

"Reamintim persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a paşapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanţa de plată a contravalorii paşaportului. Paşaportul se eliberează în termen de cinci zile lucrătoare", a anunţat Instituţia Prefectului Călăraşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Comunicaţiile, întrerupte în Herson.  Biden anunţă noi rachete pentru Ucraina

Zeci de mii de români au picat în plasa întinsă de Poliţie pentru a le testa vigilenţa. Cum ne apărăm de hackeri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite