Escrocherie cu fonduri europene. Primarul comunei Grădiştea şi un fost consilier local, trimişi în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Alecsandru Boboc(al patrulea din stânga, rândul de jos) are probleme cu legea Foto: Primăria Grădiştea
Primarul Alecsandru Boboc(al patrulea din stânga, rândul de jos) are probleme cu legea Foto: Primăria Grădiştea

Primarul comunei Grădiştea şi un fost consilier local au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) într-un dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi obţinerea pe nedrept a unor fonduri europene. Alecsandru Boboc, edilul comunei Grădiştea şi Dumitru Anton sunt suspectaţi că au obţinut fraudulos 429.087,63 lei.

Pentru recuperarea acestei sume, pe bunurile celor doi a fost instituit sechestru asigurator. Dosarul a fost înaintat spre judecare de către procurori Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. În rechizitoriul încmit de DNA, cei doi sunt acuzaţi de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi înşelăciune. Faptele s-au petrecut în cursul anilor 2007 şi 2009.

Buni de plată

Procurorii spun că Boboc şi Anton, “în calitate de reprezentanţi ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale „BOCAOV 2007 Grădiştea”, cu ocazia formulării cererilor pentru acordarea de fonduri europene, au prezentat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) date inexacte, susţinând în mod nereal că asociaţia pe care o reprezentau are un drept de folosinţă asupra păşunii comunale din localitatea Grădiştea, judeţul Călăraşi”. În acest dosar, APIA s-a constituit parte civilă cu suma totală de 429.087,63 lei, reprezentând fonduri F.E.G.A. şi F.E.A.D.R. provenite din bugetul general al Comunităţilor Europene şi fonduri din bugetul naţional.  244.461,14 lei din aceşi bani trebuie restituiţi de inculpatul Dumitru Anton şi 184.626,49 lei de către actualul primar al comunei Grădiştea.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite