Asanare de muniţie. Proiectil neexplodat, descoperit într-o grădină de un gospodar din comuna Dorobanţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti Foto:ISU Călăraşi
Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti Foto:ISU Călăraşi

Un bărbat din comuna Dorobanţu a alertat pirotehniştii, după ce a descoperit în grădină un proiectil exploziv de 76  de milimetri. Militarii au intervenit rapid şi au ridicat muniţia, înlăturând astfel pericolul.

Luni, în jurul orei 10.00 s-a dat alarma la ISU. Un bărbat a anunţat la 112 că a găsit în grădină, în timp ce săpa un proiectil. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Dorobanţu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri. Muniţia a fost găsită de către Vasile S. în timp ce efectua săpături în propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă pirotehniştii. Specialiştii au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de 76 milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.
                     
Vă recomandăm şi:

Muniţie neexplodată, abandonată într-un şanţ la Perişoru

FOTO Blindat cu arme letale şi muniţie. Un tânăr din Lehliu-Gară a fost reţinut, după ce în locuinţa sa a fost găsit un adevărat arsenal

Arme ilegale, găsite într-o locuinţă din Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite