Alertă meteo. Cod galben de vreme rea: 48 de ore de ploi, polei, ninsori şi vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În majoritatea regiunilor va ploua şi se va forma lapoviţă

Săptămâna începe cu vreme închisă şi mohorâtă, cu precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În ceea ce priveşte temperaturile, mercurul va urca în termometre până la maxime de 3 grade Celsius.

De luni seară, de la ora 23.00 şi până miercuri, 10 decembrie, ora 10.00, vremea rea pune stăpînire pe mai mult de jumătate din ţară. ANM a emis deja o atenţionare de vreme rea. "În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor.În Moldova, în cursul nopţii de luni spre marţi, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune stratnou de zăpadă, ce va depăşi local 15...20 cm, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55...60 km/h, dar izolat şi pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada", a anunţat ANM.

Ce ne aşteaptă toată săptămâna

Conform meteorologilor, luni, vremea rămâne în general închisă şi cad precipitaţii pe spaţii restrânse, îndeosebi în vest şi nord-vest si abia spre seară, mai ales după căderea nopţii, aria acestora va fi în extindere peste jumătatea de sud-est a teritoriului. Aici cantităţile de apă vor fi importante, iar vântul începe să prindă putere. Marţi, vremea continuă să fie rece, iar ploile nu ne slăbesc. Miercuri, ploile se transform în lapoviţă, iar vântul va sufla nervos. Până spre sfârşitul săptămânii, vremea nu dă semne de îndreptare. Abia de sâmbătă, 13 decembrie, maximele ajung la 5 grade şi începe să iasă soarele.
Precipitaţiile vor fi sporadice, iar vestea bună este aceea că temperaturile cresc uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel că weekend-ul vine cu temperaturi pozitive ziua în aproape toată ţara, adică valori în general între 0 şi 10 grade.
 

Vă recomandăm şi:

Alertă meteo: vin ninsorile şi viscolul în Bărăgan. Temperaturile scad la limita îngheţului

Alertă meteo: ninsori slabe în Bărăgan şi temperaturi sub limita îngheţului

Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion în Bărăgan: zăpadă puţină şi temperaturi pozitive

Avertizare meteo de ploi torenţiale, vânt şi răcire accentuată  vremii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite