VIDEO Samsari de animale, filmaţi în timp ce transportau o vacă legată fedeleş în portbagajul unei maşini Dacia 1310

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scenă desprinsă parcă din filmele lui Kusturica a fost surprinsă pe un drum judeţean din Buzău de operatorul unui post local de televiziune. Pe imagini se vede o Dacie cu număr de Brăila în portbagajul căreia era o vacă înghesuită, dar cu capul ieşit mult în afară.

Imaginile absurde au fost filmate de cameramanul TV Buzău între localităţile Brădeanu şi Smeeni. 

Iritaţi că sunt filmaţi, bărbaţii care transportau animalul în portbagaj au oprit pentru a atrage atenţia cameramanului să oprească înregistrarea.

În condiţiile în care urmărirea a continuat, şoferul Daciei a virat la un moment dat pe un drum lăturalnic. Imaginile cu animalul chinuit au ajuns la conducerea Direcţiei Sanitar - Veterinare, dar şi a Poliţiei Buzău. Instituţiile au declanşat imediat cercetări pentru a-i identifica pe transportatorii fără milă şi pentru a-i amenda.

Poliţiştii şi inspectorii sanitar-veterinari au reuşit să-l identifice pe proprietarul animalului chinuit. Acesta este un tânăr de 23 de ani din localitatea Smeeni. Acesta procurase vaca din Glodeanu Siliştea, după ce a oferit în schimb un cal. Proprietarului neglijent i s-a întocmit dosar penal întrucât rănirea sau schingiuirea animalelor conform Legii 205/2004 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Tânărul a fost amendat şi de inspectorii DSV cu 2.000 de lei pentru că nu a respectat normele privitoare la transportul animalelor.

Normele prevăd ca la transport animalele trebuie să aibă posibilitate de mişcare, fără risc de rănire. Inspectorii DSV au mai comunicat că vaca a supravieţuit transportului.

Proprietarul amendat le-a declarat inspectorilor că acel cal dat la schimb nu a fost transportat tot în portbagaj, ci a fost plimbat pe jos de la Smeeni până la Glodeanu Siliştea. Tânărul le-a mai spus poliţiştilor că îşi regretă fapta şi că nu va mai proceda în acest fel pe viitor. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite