VIDEO Cum arată conacul lui Alexandru Marghiloman filmat de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reabilitare, Vila Albatros şi parcul Marghiloman, recent modernizate cu fonduri europene, au reintrat, după multe decenii, în salba obiectivelor buzoiene care trebuie vizitate neapărat. Filmat de la înălţime, ansamblul aflat la marginea oraşului este şi mai bine pus în valoare.

Filmarea aeriană a fost realizată cu o dronă de reporterii unui site local, stiridebuzau.ro. Pe înregistrare, pe lângă vila reabilitată, cu acoperişul parcă poleit cu argint, se mai pot vedea aleile ce formează o reţea simetrică, parcelele cu verdeaţă şi flori şi lacul. 

Reabilitarea Conacului Marghiloman s-a încheiat anul acesta. Investiţia care a constat în restaurarea ansamblului ce include Vila Albatros şi parcul Marghiloman s-a ridicat la 20 de milioane de lei, lucrările fiind realizate printr-un program cu finanţare europeană. 

Vila Albatros, fostă reşedinţă a ministrului Alexandru Marghiloman din parcul cu acelaşi nume, va găzdui Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, instituţie publică de cultură şi educaţie din subordinea Consiliului Local. 

Lucrările de reabilitare a monumentului istoric “Ansamblul Conacului Marghiloman” au fost finalizate oficial după patru ani de la obţinererea finanţării.

Proiectul de restaurare a Vilei Albatros şi de reabilitare a Parcului Marghiloman a fost inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, cu o valoare totală de 27,3 milioane lei, din care eligibilă de 21,32 de milioane de lei. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite