VIDEO Ciprian Polschi, militarul buzoian ucis în Afganistan, a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din oraşul natal

0
0

Militarul buzoian Ciprian Ştefan Polschi, ucis săptămâna trecută în teatrul de operaţii din Afganistan, a fost condus joi pe ultimul drum de soţie, de cei doi copii, părinţi, prieteni şi de camarazii de armă. Sute de oameni au participat la slujba de înmormântare. Dintr-un elicopter militar care a survolat Calea Eroilor au fost aruncate flori peste cortegiul funerar.

Slujba de înmormântare a avut loc în biserica militară de pe bulevardul Mareşal Alexandru Averescu. 

Pe lângă membrii familiei, rude şi prieteni, la funeralii au participat şi numeroşi buzoieni care deşi nu l-au cunoscut pe Ciprian Ştefan Polschi au fost mişcaţi de drama familiei. 

De asemenea, i-au stat lângă catafalc şi cei mai apropiaţi dintre camarazii de armă ai sublocotenentului post-mortem.

Printre cei care au ţinut să omagieze jertfa sublocotenentului post-mortem Ciprian Polschi au fost şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi reprezentanţi ai autorităţilor publice şi instituţiilor locale. De la Cotroceni şi Palatul Victoria au fost trimise coroane şi jerbe.

Imagine indisponibilă

După slujba religioasă, militarii au purtat pe umeri sicriul cu trupul neînsufleţit al eroului răpus de talibani. Pe traseul către Cimitirul Eroilor, dintr-un un elicopter militar de la baza Boboc au fost aruncate flori peste sicriul cu trupul lui Ciprian Ştefan Polschi.

După intonarea imnului, garda de onoare i-a prezentat onorul şi a executat trei salve, cu armamentul de infanterie. La finalul ceremonialului, comandantul Batalionului 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni” a înmânat familiei îndoliate drapelul tricolor al României.

Ciprian Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi era tatăl a doi băieţi de 9 şi 11 ani. Îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. 

Şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri