Suspiciune de coronavirus în Buzău. O femeie a sunat la 112 după ce a coborât din microbuzul care a adus-o din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a aşteptat aproape o oră ambulanţa dotată cu izoletă
Femeia a aşteptat aproape o oră ambulanţa dotată cu izoletă

Autorităţile sanitare din judeţul Buzău sunt în alertă, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 şi a spus că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

UPDATE Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, duminică seară, referitor la femeia din Buzău că trebuia să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut graniţa, nu când a ajuns la Buzău. 

„Asta e atitudinea corectă", a spus Arafat. El a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că femeia nu are simptome de boală.

UPDATE Buzoianca de 52 de ani care a venit din Italia, din localitatea Maleo (provincia Lodi), aflată în carantină din cauza coronavirusului, va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, special amenajată pentru astfel de cazuri.

Probele care îi vor fi prelevate în cursul nopţii vor fi trimise la Institutul Matei Balş.

Luni dimineaţă, femeia va fi transferată în fosta tabără de la Arbănaşi, spaţiu identificat şi stabilit de autorităţi pentru monitorizarea eventualilor suspecţi de coronavirus. 

UPDATE Persoanele care au călătorit în autocar alături de buzoianca de 52 de ani care a intrat în contact cu o persoană ce are semne de coronavirus şi-au continuat drumul spre Galaţi. 

Aici, şoferul şi ultimii doi pasageri din maşină au fost preluaţi de autorităţile din acest judeţ, investigaţi medical şi, în funcţie de starea lor, vor fi transportaţi la spital ori trimişi acasă, în carantină. 

Duminică seară, buzoianca în vârstă de 52 de ani a coborât din microbuzul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. 

Femeia coborât în staţia de la Kaufland Eroilor, apoi a pus mâna pe telefon si a sunat la 112. Fusese sfătuită de fiica ei să recurgă la acest gest. Buzoianca este din comuna Largu şi intenţiona să ajungă la fiica ei, care locuieşte în zona de nord a municipiului Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, femeia a călătorit cu un microbuz din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină, în maşină fiind şi alte persoane, din Brăila şi Galaţi. Celelalte persoane din autocar şi-au continuat drumul. Reprezentanţii Prefecturii Brăila spun că acolo nu au coborât pasageri, aceştia îndreptându-se spre Galaţi.

În Italia, buzoianca îngrijise un bătrân, împreună cu o altă femeie. În cursul zilei, în timp ce se afla în autocar, buzoianca a fost sunată din Italia şi i s-a dat o veste cumplită: colega sa, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu temutul virus.

Un echipaj de la SAJ Buzau si unul de la ISU au preluat-o pe femeie într-un echipament special. Poliţiştii prezenţi la faţa locului pentru a izola persoana suspectă au purtat măşti medicale.

Dilema românilor din Italia - să vină sau nu în ţară de teama Covid: „Paranoia este un inamic comparabil cu virusul însuşi“

Ce se întâmplă cu pasagerii care ajung pe Otopeni din zonele din Italia afectate de coronavirus

Panică în Italia. Numărul îmbolnăvirilor  cu noul coronavirus a ajuns la 157 şi a fost înregistrat al treilea deces

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite