Se asfaltează drumul către patria chihlimbarului. Autorităţile judeţene au alocat banii necesari lucrării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul către Colţi va fi modernizat
Drumul către Colţi va fi modernizat

Veste bună pentru locuitorii din Colţi dar şi pentru turişti. Drumul care leagă Pătârlagele de Colţi va fi asfaltat în această vară cu bani pe care Consiliul Judeţean i-a alocat în şedinţa lunii aprilie. Va mai rămâne însă o porţiune de un kilometru cu balast, pe un tronson care trebuie în prealabil să suporte ample consolidări în vederea stopării alunecărilor de teren.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi alocarea de fonduri necesare demarării lucrărilor de reabilitarea a drumului care duce spre Colţi. În prezent, este în desfăşurare licitaţia pentru atribuirea lucrărilor  de asfaltare, iar în scurt timp se va trece şi la lucrările propriu-zise.

O porţiune din DC 69 prezintă ceva problema pentru care este necesară efectuarea unor studii geologice. „Lucrările de la Colţi vor începe când se va termina licitaţia pentru covoare asfaltice, probabil într-o săptămână. Astăzi am completat suma pentru proiectare ca să o avem la dispoziţie. În această vară se va monderniza acest drum. Mai sunt de reabilitat cinci kilometri, dar va rămâne un tronson care nu suportă covor asfaltic, sunt probleme deosebite cu alunecările de teren, o porţiune de un kilometru, care va fi reprofilat şi balastat, deci în condiţii de circulaţie foarte bune până când se va găsi o rezolvare din punct de vedere tehnic ca să poată termina şi acest tronson”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

Costurile necesare reabilitării drumului care duce spre Colţi se ridică la 19 miliarde de lei vechi.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite