Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie menţine măsurile luate împotriva afaceristului Dorin Marinescu „Piticu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile depuse de Dorin Marinescu „Piticu” şi de procurorii DIICOT împotriva măsurilor stabilite săptămîna trecută de Curtea de Apel Ploieşti. Astfel, afaceristul rămâne în arest preventiv, iar judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat în acelaşi dosar, va fi urmărit penal în stare de libertate.

DIICOT Buzău solicitase Curţii de Apel Ploieşti luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe judecătorul Gabriel Stănescu, cerere ce a fost respinsă de magistraţii prahoveni. 

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Marinescu Dorin şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împotriva încheierii nr.3 CC din data de 09 noiembrie 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, în dosarul nr.(...), privind pe intimatul inculpat Stănescu Mihail Gabriel", se arată în soluţia completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa îl obligă pe inculpatul Dorin Marinescu la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în sumă de câte 50 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. 

image

Dorin Marinescu este cercetat pentru evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidenţe contabile, inducere în eroare şi ultraj, prejudiciul estimat fiind de aproape 10 milioane de lei, respectiv 100 de miliarde de lei vechi.

Printre altele, Marinescu este acuzat că a refuzat să pună la dispoziţia echipei de control de la Antifraudă documentele contabile solicitate şi a interzis echipei de control pătrunderea în spaţiile unui punct de lucru situat în satul Greceanca din comuna Breaza. 

De asemenea, Marinescu ar fi ameninţat telefonic un membru din echipa de control cu acte de violenţă şi executarea pe viitor a unei pedepse privative de libertate, înscenând totodată, în timpul controlului, furtul unor documente de evidenţă contabilă, a unui laptop şi a unui telefon mobil.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite