Iluminatul public din Râmnicu Sărat, modernizat prin înlocuirea lămpilor clasice cu unele de tip LED

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Râmnicu Sărat a primit bani de la Consiliul Judeţean pentru derularea unui proiect de modernizare a infrastructurii în municipiu. Este vorba despre un împrumut acordat municipalităţii râmnicene pentru plata serviciilor de înlocuire a 2.700 de lămpi clasice cu unele noi, de tip LED.

Banii, respectiv 1,77 milioane de lei, vor fi returnaţi luna viitoare, imediat după ce autorităţile din Elveţia, cele care vor asigura finanţarea proiectului, vor achita contravaoarea acestor lucrări.

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat, astăzi, în şedinţă extraordinară, acordarea unui împrumut în valoare de 1.770.000 de lei către Primăria Rm. Sărat pentru plata serviciilor de înlocuire a 2.700 de lămpi clasice cu unele noi, de tip LED.

Conducerea Primăriei Rm. Sărat susţine că în urma implementării acestui proiect cu fonduri elveţiene, consumul de energie, dar şi cheltuielile de întreţinere a sistemului de iluminat public stradal se vor reduce considerabil.

În ultimii ani, tot mai multe administraţii publice locale au optat pentru tehnologia cu LED, deoarece este cea mai economică şi ecologică soluţie, în scopul creşterii capacităţii de iluminat public.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite