Fugarul din ospiciul de la Ojasca, internat pe viaţă după uciderea mamei, şi-ar fi plănuit evadarea ca să-şi omoare sora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalul care a fugit din secţia Ojasca a spitalul de psihiatrie Săpoca este de negăsit de mai bine de 24 de ore. Asta, în condiţiile în care pe urmele lui sunt zeci de jandarmi şi poliţişti, cu câini de căutare, iar semnalmentele sale au fost date echipajelor din toată ţara. Surse din spital spun că Marian Trandaf ar avea de gând să-şi ucidă sora, din Bucureşti.

Continuă căutările lui Marian Trandaf, criminalul de 53 de ani din Bucureşti, care a fugit marţi dimineaţă, din secţia Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, unde era internat. 

Aseară, echipele de căutare au fost nevoite să se oprească deoarece se întunecase şi nu dispuneau de surse de iluminat. Câinii i-au luat urma bărbatului în pădurea din zona Ojasca, însă la un moment dat au pierdut-o.

Personalul de serviciu, vizat de anchetă

În paralel cu acţiunile de căutare a pacientului deosebit de periculos, poliţiştii fac o anchetă la spitalul din Ojasca, pentru a afla cum a fost posibilă evadarea pacientului dintr-o unitate prevăzută cu pază şi gard de sârmă ghimpată. Potrivit anchetatorilor, Marian Trandaf a mai evadat din spitalul Ojasca şi în urmă cu doi ani. Atunci, însă, el a fost prins şi reinternat după o oră de la anunţarea dispariţiei, Trandaf fiind găsit de poliţişti în apropierea spitalului. 

Acum, însă, situaţia este mai complicată, atât în ceea ce priveşte operaţiunea de căutare cât şi gradul de vinovăţie a celor care ar fi trebuit să răspundă de pacient. De menţionat că Marian Trandaf a dispărut în jurul orei 9 dimineaţă, iar Poliţia a fost anunţată abia în jurul orei 13.00, timp suficient pentru fugar să se îndeparteze de spital.

image

Fuga lui din secţia Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca nu a fost observată decât mai târziu de către angajaţii unităţii medicale, care este păzită doar de şapte paznici, un număr infim de oameni raportat la numărul mare de pacienţi internaţi acolo.

Potrivit unor surse neoficiale, criminalul ar fi declarat cu ceva timp în urmă că va merge la sora sa din Bucureşti pentru a o ucide, din răzbunare. Motivul invocat de acesta ar fi fost acela că femeia nu a venit la el în vizită în ziua în care urma să fie evaluat de o comisie de specialitate. De asemenea, se pare că acesta nu a plecat cu mâna goală spre Capitală ci ar avea asupra lui 200 de lei. Şi mai grav este că, de când a evadat, bolnavul nu a mai luat medicamentele psihotrope.

Din acest motiv, bărbatul este extrem de periculos. Totodată se pare că sora criminalului ar fi sub escorta poliţiei. Oamenii legii au extins filtrele de căutare de la Ojasca până la Bucureşti.

IPJ Buzău a dat publicităţii semnalmentele fugarului: bărbat 53 de ani, fes negru, ras pe cap, îmbrăcat într-o bluză albă şi pe deasupra o bluza de trening verde închis cu două dungi portocalii şi pantaloni de culoare verde închis. Poliţiştii efectuează investigaţii şi activităţi de căutare a bărbatului, acesta fiind dat în urmărire naţională. Persoanele, care deţin informaţii despre acest bărbat, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite