FOTO Cercetaşii genişti din Buzău au simulat misiuni de luptă specifice, în zona Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geniştii au stat zece zile în pădure
Geniştii au stat zece zile în pădure

Cercetaşii genişti din cadrul Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru” s-au antrenat timp de zece zile într-o tabăra de instrucţie în apropiere de Măgura. Militarii au avut, printre altele, misiunea să execute cercetarea drumurilor de munte şi a trecerilor peste diferite obstacole naturale, precum şi evaluarea resurselor lemnoase şi a celor de piatră.

Principalul obiectiv al taberei de instrucţie de la Măgura l-a constituit instruirea în teren muntos împădurit a cercetaşilor de geniu, identificarea itinerarelor, obstacolelor naturale, precum şi a căilor de acces pentru tehnica de luptă din înzestrare, în aceste condiţii.

Militarii au pus accent pe realizarea unei strategii ce trebuie respectate şi aplicate pentru menţinerea capacităţii de luptă în caz de izolare, atunci când luptătorul are la dispoziţie o cantitate limitată de mijloace de subzistenţă.

Astfel, militarii au avut ocazia să execute cercetarea drumurilor de munte şi a trecerilor peste diferite obstacole naturale, au  executat evaluarea resurselor lemnoase şi a resurselor de piatră. Acestea sunt activităţi specifice cercetării de geniu, pe care cercetaşii din celelalte arme nu le efectuează. 

La sfârşitul taberei, datele obţinute vor fi completate cu date de pe Internet şi vor fi prelucrate pentru a îmbogăţi baza de date specifică “armei geniu."

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite