Doi buzoieni, de 38 şi 43 de ani, decedaţi în urma infectării cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Alte 15 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate, în judeţul Buzău, în ultimele 24 de ore, dar şi alte două decese. Este vorba despre doi pacienţi, unul de 38 de ani, iar celălalt, de 43 de ani.

Bărbatul de 38 de ani era dializat şi, după ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2, a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 

Starea sa s-a alterat însă progresiv şi a fost transferat la Spitalul Judeţean din Galaţi, unde a şi decedat. Celălalt pacient, de 43 de ani, s-a prezentat la  Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu problebe respiratorii grave. 

După ce a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, el a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 

Ulterior, pe fondul alterării progresive a stării de sănătate, bărbatul a fost transferat în secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. Evoluţia clinică a fost însă în continuare nefavorabilă, iar pacientul a fost intubat şi trimis la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, unde a murit. 

Bărbatul suferea de obezitate şi diabet zaharat.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  judeţ au fost confirmate 15 de cazuri noi de COVID-19, 5 pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat, iar un pacient într-o unitate sanitară din alt judeţ. Cei 15 pacienţi nou confirmaţi au vârste cuprinse între 3 şi 78 de ani.

Deoarece, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 67 pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.665, 2.341 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 212 de persoane se află în carantină, iar 120 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 98.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite