De miercuri, elevii din Buzău merg la şcoală. Vor fi admise însă şi excepţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au decis ca grădiniţele, şcolile şi liceele pe raza judeţului să se redeschidă de miercuri, 28 februarie. În cazuri excepţionale, directorii pot lua decizia suspendării cursurilor dar cu condiţia să informeze familiile elevilor, cadrele didactice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Marţi a fost singura zi în care a fost necesară suspendarea cursurilor şcolare. De miercuri, şcolile din tot judeţul se vor redeschide, aşa cum au decis autorităţile judeţene după ce au analizat evoluţia condiţiilor meteo.  

Judeţul Buzău se află sub două atenţionări meteo: cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, viscol valabil astăzi până la ora 23.00 şi cod portocaliu valabil în ziua de miercuri 28 februarie, în intervalul orar 06.00  –  20.00.

Ca urmare a acestei prognoze, există probabilitatea ca, în unele localităţi, viscolul să îi împiedice pe copii şi profesori să ajungă la şcoli sau la grădiniţe.

De aceea, autorităţile au decis ca în situaţii considerate excepţionale, directorii pot lua decizia suspendării cursurilor, cu condiţia să informeze familiile scolarilor şi preşcolarilor şi cadrele didactice, dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

În cursul zilei de astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie a extins avertizările de viscol, ninsoare şi vizibilitate scăzută pentru Buzău. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite