Buzău: Kamikaze în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nea Aurică arată şanţul în care s-a băgat
Nea Aurică arată şanţul în care s-a băgat

Cel mai ingenios reclamagiu pune pe drumuri forţele de intervenţie, de câte ori constată o problemă în oraş. Un bărbat din Buzău a devenit spima autorităţilor locale şi a forţelor de intervenţie. Aurel Cazacu nu pierde nicio ocazie de a arăta edililor care sunt problemele din oraş, experimentând fiecare speţă pe propria piele.

Daţi click aici pentru galeria foto.

Nea Aurică, aşa cum este cunoscut în oraş are 63 de ani şi un simţ civic exagerat. După ce se ameţeşte bine cu băutură în birturile din cartiere buzoianul ia la picior străzile să vadă care mai sunt problemele. Cum constată una pune mâna pe telefon şi sună la 112 anunţând că este victima unui accident.

Aşa a făcut şi zilele trecute. A găsit un şanţ adânc săpat în cartierul Broşteni, chiar lângă centrala termică, s-a băgat în el şi a sunat la 112 spunând că a căzut în groapă şi este rănit. Dispecerul de serviciu a anunţat echipajul SMURD care s-a deplasat la faţa locului.

Când, aici, surpriză: în şanţ era acelaşi bărbat pe care cu două zile în urmă îl scoseseră din acelaşi loc. L-au scos, i-au acordat primul ajutor şi au vrut să îl transporte la spital dar bărbatul nu şi nu. Deşi spunea că se simte foarte rău el nu vroia la spital, vroia să vină cineva să astupe şantul. A coborât din ambulanţă, a semnat că nu vrea la spital şi s-a întors la şanţul rămas tot descoperit.

"Vedeţi dumneavostră domniţă, eu ştiu bine ce am de făcut. Eu văd că mă interogaţi acuma şi dacă e nevoie plătesc şi amenda, nu e problemă. În faţa dumneavoastră eu recunosc, m-am băgat singur acolo ca să vină cineva să vadă că poate oricine să vină şi să cadă. Eu recunosc, sunt beat dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mă asculte lumea. M-au mai scos o dată de aici şi mă mai bag dacă e nevoie", ne-a declarat nea Aurică printre sughiţurile provocate de alcool.

După ce au plecat pompierii a trebuit să ne luptăm la propriu cu cetăţeanul hotărât să se bage din nou în şanţ. În sprijinul bărbatului au sărit şi vecinii de la blocurile din jur.

"Lăsaţi-l doamnă, că are dreptate, oricând poate cineva să cadă acolo. Ce dacă e beat, poate aşa şi-a făcut şi el curaj săracul", striga o femeie de la balcomul unui bloc.

Vocea femeii a scos la geamuri şi alţi locatari:"ce e dom'le cu scandalul ăsta? Bă nene du-te acasă dacă ai băut prea mult, lasă groapa că şi dacă te bagi matele în ea tot nu o astupă nimeni. E de câteva luni aici dar cu ce ţi-au greşit pompierii să îi ţii aici când ar putea să se ducă la alt caz", striga revoltat un alt vecin.

Nea Aurică nu este la prima ispravă de acest gen dar pentru că apelurile sale nu sunt false şi este găsit chiar acolo unde indică, nu poate fi nici măcar amendat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite