Autodenunţ la Poliţie la şase ani după comiterea unei crime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost reţinute şi prezentate instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, în cazul unei crime produse în martie 2008, când autorii au ascuns cadavrul pe un câmp din judeţul Buzău, potrivit Parchetului instanţei supreme.

Cei patru – Marian Muti, Victor Muti, Veta Muti şi Tudoriţa Ghenciu – au fost reţinuţi după un denunţ făcut de primul dintre ei. Cu ocazia cercetărilor, în zona în care se afirma că s-ar afla cadavrul victimei au fost găsite mai multe fragmente osoase şi haine. 

“Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii martie 2008, într-un imobil situat într-o comună din judeţul Buzău, inculpaţii au aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei G. D., care, în urma leziunilor traumatice grave provocate, a decedat. Ulterior, cei patru au procedat la îngroparea cadavrului pe câmp, în zona denumită Valea Colacului, pentru a ascunde astfel fapta şi împrejurările comiterii ei”, se mai arată într-un comunicat  emis de Parchetul instanţei supreme.

Denunţătorul, Marian Muti, pare să fie cel de la care a plecat ideea comiterii crimei, el fiind urmărit penal pentru omor calificat. În cazul celorlalte trei persoane s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale pentru omor.

În urma analizării fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a rezultat faptul că materialul scheletic prezintă leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.

În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate. Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară.

Cauza a fost constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău şi a fost preluată, la data de 26 august 2014, în vederea efectuării urmării penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: VIDEO Bărbat găsit mort la marginea oraşului Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite