7,5 milioane de lei, alocaţi Spitalului Judeţean pentru stingerea datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va primi 7.508.000 lei pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate, sumă care va fi virată Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău prin Consiliul Judeţean Buzău. Este vorba de bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.


Odată cu plata acestor datorii, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se apropie de stingerea completă a arieratelor pe care la înregistra, în urmă cu un an, la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean de către Cristi Bîgiu.

„Au fost alocaţi 75 de miliarde de lei vechi pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean. Datoriile spitalului au fost o problemă încă de când am preluat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean şi chiar de a doua zi au fost tăiate gazele pentru că nu fuseseră plătite de peste doi ani. Din aproape 300 de miliarde, cât erau arierate pe spital, acum mai sunt în jur de 20-25 de miliarde. O mare parte au fost achitate. O parte cu sprijinul Guvernului, iar altă parte printr-un management eficient al spitalului. Odată ce vor fi stinse aceste datorii, ne vom putea gândi şi altfel la mersul spitalului şi vom putea face şi lucruri vizibile pentru cei care intrăm acolo”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean Buzău, Cristi Bîgiu.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite