VIDEO Povestea lui Valerică, parcagiul care s-a dus la Poliţie singur să ceară să fie amendat: „Cu banii de pe parcări îmi iau pâine, îmi iau carne la copii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerică este un parcagiu vechi din Capitală FOTO captură Youtube
Valerică este un parcagiu vechi din Capitală FOTO captură Youtube

Valerică, un parcagiu vechi din Capitală, s-a prezentat anul trecut la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru a se autodenunţa. Bărbatul a cerut să fie amendat pentru că lucrează ilegal „în domeniul parcărilor“, după ce agenţii l-au ratat în timpul unei razii.

Bărbatul în vârstă aproximativ 20 de ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale, cerându-le agenţilor un lucru suprinzător: o amendă pentru meseria pe care o practica ilegal. Dacă tot nu a fost prins şi amendat de poliţiştii bucureşteni, Valerică a decis să se prezinte singur la secţie pentru a putea să-şi continue ziua obişnuită de muncă fără să fie întrerupt de vreo altă posibilă razie.

Banii din parcări, mâncare pentru copii

Banii pe care îi câştigă din parcări se duc pe întreţinerea familiei sale, una numeroasă, după cum povestea bărbatul. „Banii ăştia mă ajută să trăiesc. Îmi iau pâine, iau carne la copii. N-am ce să fac, trebuie să fac asta pentru familia mea, pentru copii“, povestea bărbatul.

Originar din judeţul Călăraşi, Valerică lucrează în Bucureşti de trei ani, iar înainte să fie parcagiu a lucrat ca instalator.

Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, a povestit, pentru „Adevărul“, că Valerică s-a prezentat anul trecut de mai multe ori la secţia de poliţie, încercând în fel acesta să economisească timp şi să câştige bani. Explicaţia e simplă: dacă bărbatul era prins de agenţii bucureşteni, ar fi fost smuls din timpul programului de muncă şi dus la secţie, iar în tot acest timp ar fi pierdut sume importante de bani.

Aşa a decis să se autodenunţe şi să lucreze în continuare pe Splaiul Independenţei într-un mod mult mai eficient.

Sute de amenzi

În ceea ce priveşte numărul amenzilor primite pentru practicarea meseriei de parcagiu, Valerică mărturisea că are peste o sută.

Reprezentantul Poliţiei Locale spune că ori de câte ori un parcagiu este prins pe străzile Capitalei, el este sancţionat cu o amendă care porneşte de la 100 de lei şi poate să ajungă până la 500 de lei. O sumă infimă, dacă facem o comparaţie cu sumele zilnice pe care un „profesionist în domeniu” le poate câştiga în plin sezon.  

„Din datele pe care le avem, un parcagiu din centrul Bucureştiului putea anul trecut, în plin sezon, să ajungă să câştige chiar 4.500 de lei pe lună“, a declarat Răzvan Popa. 

În ceea ce priveşte motivele care îl fac pe bărbat să muncească în „domeniul parcărilor“, acesta povestea că se confruntă cu o adevărată încercare în momentul în care vrea să îşi găsească un loc de muncă, pentru că de cele mai multe ori apare discriminarea, ajungând ca hainele să fie un criteriu de departajare.

„E o ruşine pentru pentru ţară, pentru mine ca om. Sunt conştient de asta, dar asta e ţara. Unde să mă duc? Nici nu-mi convine să mă duc să-i dau unuia în cap“, povesteşte dezamăgit bărbatul când este întrebat de Răzvan Popa, cel care l-a filmat, de ce a ales să fie parcagiu.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei Locale au declarat că fenomenul parcagiilor nu mai are o amploare la fel de mare ca anul trecut şi că în ultima perioadă agenţii au reuşit să estompeze o parte din meserie, pentru că au fost ridicaţi o bună parte dintre aceştia.

Pe aceeaşi temă:

Poliţia câştigă bătălia, iar parcagiii, războiul. Amenzile ajung maculatură iar munca în folosul comunităţii este imposibil de impus

Poliţiştii i-au luat în vizor pe parcagiii din Centrul Vechi şi au amendat 54 de persoane

Poliţiştii locali au avut de furcă în ultimele zile ale anului cu scandalagii şi parcagii, dar şi cu cei care făceau grătare în grădina blocului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite