Rezultatele la evaluarea naţională: primul a luat 10 pe linie, ultimul 1 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii corectori de matematică par să fi fost mult mai indulgenţi în acest an decât cei de limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională. Elevii bucureşteni „au împuşcat” peste 350 de note de 10 la matematică, în timp ce la română doar 185 au ajuns să obţină nota maximă.

Cu toate acestea, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la matematică, un număr mare de elevi bucureşteni străduindu-se să ia nota cinci.
18 dintre elevii din Capitală au reuşit însă performanţa de a obţine zece pe linie. Printre aceştia se numără şi Andrei Octavian Brabete, elev al Colegiului Naţional „Ştefan Odobleja”. Acesta este peste toate şi un foarte bun tenismen, reprezentând Clubul Steaua la acest sport. „Are performanţe şi la foarte multe concursuri şcolare”, completează mândră mama sa. Elevul se află în prezent în SUA unde va sta trei săptămâni în cadrul unui program educaţional.

Cea mai mică notă

Cea mai slabă performanţă obţinută în acest an la examenul a absolvire a clasei a VIII-a a obţinut-o Andrei Marius Tilus, singurul elev din Capitală care a luat două note de 1 la Evaluarea Naţională.. Elevul de la Liceul Bilingv „Decebal” din sectorul 3 nu a fost prins copiind, ci a dat foaia de examen înapoi fără a rezolva cerinţele. „Categoric nu a fost prins copiind. Andrei Tilus are 19 ani şi a fost elev la învăţământ cu frecvenţă redusă. Probabil a abandonat şcoala, iar acum a vrut să termine cele opt clase. Mai departe se poate înscrie la cursuri de seral sau tot de fără frecvenţă”, a declarat Robertino Penciu, directorul Liceului Biling „Decebal”.

Dacă pentru elevii din seriile anterioare nu există locuri decât la frecvenţă redură în liceele din Capitală, ceilalţi elevi pot obţine un loc la unul dintre liceele din Capitală doar prin participarea la probele Evaluării Naţionale. Chiar dacă au fost eliminaţi pentru fraudă, elevii au în continuare posibilitatea să intre la liceu cu medii sub 5.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite