Peste 500 de persoane s-au întrecut la Crossul Click! Sănătate. Cel mai în vârstă participant are peste 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crossul Click Sănătate are un traseu de 3,9 kilometri FOTO Sever Gheorghe
Crossul Click Sănătate are un traseu de 3,9 kilometri FOTO Sever Gheorghe

Astăzi, la ora 10.00, fosta gimnastă Andreea Răducanu a dat startul crossului Click! Sănătate, ajuns la cea de-a V-a ediţie. Cele peste 500 de persoane participante au străbătut un traseu de 3,9 kilometri, care a pornit din piaţa Charles de Gaulle, piaţa Arcului de Triumf, a continuat pe bulevardul Kiseleff şi bulevardul Aviatorilor.

Dacă cel mai tânăr concurent doar ce a împlinit un anişor, cel mai în vârstă a depăşit vârsta de 90 de ani, dar nu a uitat cât de importantă este mişcarea pentru un stil de viaţă sănătos. Încă de la primele ore ale dimineţii, copii, părinţii şi bunicii au venit pregătiţi pentru alergare şi pentru a petrece o duminică însorită alături de familie. Imediat după ce s-au înscris şi au primit numărul şi tricoul pentru alergare, concurenţii nu au uitat să se încălzească alăturii de antrenorii de fitnes. Spre deosbire de anii anteriori, anul acesta peste 50 de copii cu vârsta între 1 şi 9 ani au alergat la crosul Familiei Schauma, eveniment special pentru cei mici şi părinţi. 

Traseul de aproape patru kilometri a fost finalizat în numai 16 minute de un bărbat în vârstă de 61 de ani, pentru care acesta este cel de-al 70-lea cross la care participă. Acesta şi-a făcut sâmbătă „încălzirea” pe un traseu mult mai lung, de 26 de kilometri, la Azuga. 

La Crossul Click! Sănătate de duminică bărbatul a participat alături de fiul său şi a reuşit performanţa de a ajunge doar cu un minut mai târziu decât acesta. 

Bărbatul a fost mulţumit că pe traseu nu a întâmpinat probleme, întrucât circulaţia în zonă a fost oprită. 

Primii participanţi la cross au ajuns la finalul traseului după numai 13 minute. 

Crossul Click Sanatate FOTO Sever Gheorghe

Spre deosebire de anii anteriori, anul acesta cei mai tineri membri ai familiilor au putut opta pentru un traseu pe măsura lor, de 500 de metri. Startul la Crossul Familiei, dedicat părinţilor şi copiilor, s-a dat la 10.40, iar traseul a fost făcut pe trotuarul de pe Bulevardul Aviatorilor. 

Fosta gimnastă Andreea Răducanu, care a şi dat starul acestui cross, consideră că participarea la astfel de evenimente a copiilor alături de părinţi este o iniţiativă foarte bună. 

„Mă bucur că participă foarte mulţi tineri, dar şi copii mici cu familia. Avem noroc şi de vreme bună“, a declarat fosta gimnastă pentru adevarul.ro. 

În plus aceasta a precizat că se bucură că oamenii participă din ce în ce mai mult la astfel de evenimente.

„Am alergat puţin, mi-am făcut încălzirea de dimineaţă. Pe mine mă bucură această iniţiativă (a organizării crossului - n.r.). Deşi spunem toţi că oamenii nu fac sport şi poate ar trebui să se gândească mai mult la sănătatea lor, observ că atunci când se dă strigarea ei răspund. Şi asta este cel mai important”, a mai adăugat fosta gimnastă. 

Căştigătorii locului întâi au primit tablete Evolio, cei de la locul doi încălţâminte sport Walkmaxx, iar cei de la locul trei produse electrocasnice, potrivit Click! Sănătate. Chiar dacă nu au ajuns primii la linia de sosire, concurenţii nu au plecat acasă fără premii. La tombola evenimentului, aceştia au primit vouchere la sală de fitness, dar şi multe alte premii surpriză de la Shauma. Mulţumim sponsorilor HRI Vitalion, Alpro şi Schauma.

Dezbracatu la crossul click sanatate FOTO Sever Gheorghe
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite