Proiect: Mașinile care produc mult zgomot vor putea circula doar ziua în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, marţi, deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală.

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj Foto: Arhivă
Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj Foto: Arhivă

Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător.

Potrivit proiectului, circulaţia autovehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) în Municipiul Bucureşti este permisă doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm.

Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 de roni, în cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) și cu amendă contravenţională cuprinsă între 1500 şi 2500 de roni, în cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB(A).

Potrivit PMB, măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român. Iar constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se vor face de către Poliţia Rutieră. 

Proiectul poate fi vizualizat AICI.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite