În Bucureşti nu mai e niciun pat liber la ATI. Mahler: „E doar începutul, va fi extrem de greu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

În Bucureşti nu mai sunt paturi libere la secţiile de terapie intensivă COVID. În valul 4 al pandemiei, este prima dată când Capitala ajunge într-o astfel de situaţie. Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că paturile se eliberează doar când pacenţii mor şi spune că „va fi extrem de greu în spitale în perioada următoare”.

La Spitalul „Victor Babeş" nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secţii. Managerul unităţii sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a creşte numărul de paturi pentru pacienţii care au Covid. Spitalul încă tratează şi pacienţi non-Covid. 

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta", a declarat la Digi24 că secţia ATI este plină şi că şi în secţii sunt pacienţi care au nevoie de terapie intensivă.

„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secţia e plină şi ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienţii nu au reuşit să treacă prin afecţiune cu bine.”

Ea spune că în weekend au murit multe persoane şi că este o situaţie tot mai dificilă, vieţile pierdute marcând personalul medical.

Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puţine şanse medicale de succes în cazul lor.

Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienţi au pierdut lupta cu viaţa", a afirmat medicul. Ea a precizat că în weekend au murit de COVID 7 pacienţi.

Tot medicul precizează că: „dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinaţi, pentru ei avem emoţii. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinaţi avem speranţe”.

„E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început şi că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a mai afirmat Mahler.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite